Hlavní obsah

Prožila jsem si hodně temné období, svěřila se biatlonová královna po MS

Pokljuka/Praha

Nad loňskou noční můrou už se může jen pousmát. Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová dokázala všem kritikům, že umí zabrat i na vrcholné události a se ziskem šesti medailí se stala královnou mistrovství světa ve slovinské Pokljuce. Ze šampionátu tak odjížděla ve zcela jiném rozpoložení než z toho loňského v Anterselvě.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová, královna uplynulého MS v Pokljuce.

Článek

30letá hvězda posbírala v Pokljuce čtyři zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Loni sice brala dvě štafetová zlata, ale v individuálních závodech zůstala za pódiovými pozicemi dost daleko.

„V Anterselvě to bylo pro mě těžké. Sice jsme udělali zlato ve štafetách, ale individuálně jsem selhala. Je to jako noc a den, když tu teď stojím se svými medailemi. Když jsem loni přijela z MS, byla jsem hodně, hodně dole. Upřímně, bylo to docela temné období mého života," přiznala v Pokljuce před severskými novináři.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová vybojovala na MS v Pokljuce čtyři zlaté medaile.

Loni ve stejnou dobu před nimi přitom prchala, aby se vyhnula otázkám na to, proč na dalším šampionátu nenaplnila očekávání.

Nyní ale odmítla, že by tehdy uvažovala o konci úspěšné kariéry.

„To ne, protože jsem tvrdohlavá. Naopak si myslím, že loňský šampionát položil základ mého letošního úspěchu. Chtěla jsem dokázat, že na to mám," vysvětlovala vedoucí žena Světového poháru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tiril Eckhoff (@tirileckhoff)

Ani v Norsku jí přitom před vrcholem sezony tamní žurnalisté příliš nevěřili. Ve své zemi dostala nálepku závodnice, která světové šampionáty nezvládá.

„Tohle mistrovství je pro mě velká odplata. Někteří o mně během rozhovorů před MS pochybovali. A je vždy skvělý pocit, když dokážete pravý opak. Popravdě, mám ještě tolik energie, že bych zvládla další závody. Ale vrátit se domů ke svému příteli je také krásné," dodala biatlonová královna.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: