Hlavní obsah

Biatlonová ikona v problémech! Tělo vystavilo Wiererové stop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Praha

Biatlonová sezona se pomalu blíží, Dorothea Wiererová, italská hvězda a držitelka dvou velkých křišťálových glóbů pro celkovou vítězku Světového poháru ale řeší před zahájením nového ročníku vleklé zdravotní problémy. Mimo jiné trápí jednatřicetiletou hvězdnou biatlonistku nespavost. Světový pohár v biatlonu začíná 27. listopadu v Östersundu. Stihne se dát sličná Italka včas dohromady?

Foto: Profimedia.cz

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová

Článek

Nedávno Wiererová sice vyhrála letní světový šampionát v běhu na lyžích ve Val di Fiemme, zároveň ale přiznala, že ji před startem biatlonové sezony trápí hned několik zdravotních problémů.

„Už tři týdny nemůžu pořádně spát. Stejný problém jsem už v minulosti několikrát měla. Mám pocit, jako by se mé tělo dostalo kondičně na určitou úroveň, ale poté řeklo stop. Snažím se s tím bojovat, ale je to těžké," prozradila nedávno Wiererová.

Jedna z nejvýraznějších postav ženského biatlonu posledních let si kvůli tomu před startem sezony vzala několik dní volna. „Loni jsem měla stejný problém, ale udělala jsem chybu, že jsem pokračovala v tréninku. Pak jsem se cítila často až nezvykle unavená, jsme přece jenom jen lidé, ne stroje. Nyní chci nejprve vyřešit problém. Uvidíme, co bude dál," řekla Wiererová pro italský list Fondo Italia.

Foto: Sport.cz

Dorothea Wiererová zapózovala s trofejemi a medailemi ze sezony 2020/2021.

V průběhu loňského ročníku si držitelka dvou bronzových medailích z olympijských her v Soči a Pchjongčchangu stěžovala na psychické trable související s koronavirem.

„Nejsem zvyklá mít v životě jen biatlon. Obvykle dělám spoustu dalších věcí. Potkávám přátele, chodím ven. Nyní je to jen o biatlonu a je toho na mě moc," stěžovala si tehdy.

Loňská sezona pro ni také byla spíše zklamáním. Po dvou křišťálových glóbech z předchozích sezon se musela spokojit s pátou příčkou. I z MS v Pokljuce si žádnou medaili domů nepřivezla.

V jaké formě se Wiererová představí na startu nového ročníku se fanoušci dozví už brzy. Sezona startuje sprintem a vytrvalostním závodem ve švédském Östersundu 27. listopadu.

Reklama

Související témata: