Hlavní obsah

Tragédie! Ruská biatlonistka Kornějevová čelí obvinění z vraždy patnáctiletého chlapce

Těžkému obvinění z vraždy čelí ruská reprezentantka Maria Kornějevová, hvězda lukostřeleckého biatlonového sportu (tzv. Ski Arc). Devětadvacetiletá sportovkyně měla podle informací serveru Daily Star při rituálním obřadu připravit o život patnáctiletého Romana Fedulova, nevlastního syna svého přítele Vladislava Cykunova (52). Kornějevová obvinění odmítá a tvrdí, že za chlapcovu smrt nese odpovědnost jeho otčím.

Foto: Profimedia.cz

Ruská sportovní hvězda Maria Kornějevová čelí obvinění z vraždy.

Článek

Hochovo tělo bylo nalezeno 13. října ve studni v lese poblíž vesnice Zemjonki v Rjazaňské oblasti jihovýchodně od Moskvy. Podle zpráv citujících orgány činné v trestním řízení je Cykunov podezřelý z únosu nevlastního syna, z něhož ho obvinila jeho bývalá manželka Jelena Fedulovová. Cykunov, který se živil online prodejem amuletů, společně s novou přítelkyní propadli okultismu. Onen tragický den chtěli chlapci na zádech vyříznout pěticípou hvězdu – pentagram.

„Říkal jsem jí, dávej pozor. Odpověděla, ať se nebojím, že ho jen otupí," vypověděl u výslechu Cykunov, který v té době údajně čekal v autě. „Přiběhla po chvíli s vytřeštěnýma očima a křičela: ,Zabila jsem ho!´ Vyrazil jsem tedy na místo a našel Romana už mrtvého. Na těle měl dvě bodné rány."

Kornějevová však tvrdí, že chlapce zabil Cykunov a ona jen setřela krev. Policie prošetřuje, zda Cykunov skutečně nemanipuloval se záznamy z bezpečnostních kamer v domě, aby zakryl svědectví vraždy. Oba podezřelí zůstávají ve vazbě.

Kornějevová je trojnásobnou ruskou šampionkou v lukostřeleckém biatlonu, kde sportovci kombinují běh na lyžích a střelbu jako v klasického biatlonu, jen malorážku nahrazuje luk. Střílí se z polohy vstoje a vkleče.

Reklama

Související témata: