Hlavní obsah

Češi v parádní disciplíně znovu zářili! Smíšená štafeta vybojovala skvělé druhé místo

sob, jisČTKSport.cz
Aktualizováno

Natěšení fanoušci ve vyprodané Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě se už v pátek dočkali famózního českého úspěchu. Smíšená biatlonová štafeta ve složení Vítková, Soukalová, Šlesingr a Moravec obsadila v závodě Světového poháru druhé místo o čtyři sekundy za vítězným Norskem. Třetí skončila Ukrajina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stříbrná česká štafeta (zleva): Ondřej Moravec, Veronika Vítková, Gabriela Soukalová a Michal Šlesingr po závodě v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Vítkové na úvodním úseku vyšla střelba téměř dokonale. Po jediném dobíjení jela v čele spolu s Ukrajinkou Varvynecovou téměř o půl minuty před dalšími soupeřkami.

Soukalová si po první položce vybudovala v čele několikavteřinový náskok, ale ten stáhla rychlonohá Běloruska Domračevová a druhá střelba navíc vyšla lépe závodnicím z Ukrajiny a Francie. Soukalová dobíjela dvakrát a Šlesingrovi předala na čtvrtém místě.

Moravec ztratil vedení při poslední střelbě

Vedoucí kvarteto se záhy sjelo, zezadu se k němu navíc blížil Nor Johannes Bö. Ze střelby vleže odjel Šlesingr první těsně před Norem a Ukrajincem Pidručným, Bělorusové ztratili a Simon Fourcade dokonce klesl až na desáté místo. Po střelbě vstoje pak měla vedoucí trojice už více než minutový náskok.

Pidručnyj z ní před předávkou odpadl a Moravec se na závěrečný úsek vydal spolu s Tarjeiem Böem. Ten na první střelbě ztratil dobíjením jen pár okamžiků, vstoje byl naopak na rozdíl od Moravce bezchybný a náskok 14 sekund už bezpečně kontroloval až do cíle. Fanoušci na tribunách, které byly zcela zaplněny už na první závod smíšených dvojic (organizátoři ohlásili návštěvu ve výši 32 000 diváků), přesto domácí biatlonisty za druhé místo odměnili bouřlivými ovacemi.

SP v biatlonu v Novém Městě n.Mor. (Žďársko):
Smíšená štafeta:
1. Norsko (Hornová, Eckhoffová, J. Bö, T. Bö) 1:12:49,2 (0+6)
2. ČR (Vítková, Soukalová, Šlesingr, Moravec) -4,1 (0+5)
3. Ukrajina (Varvynecová, Valj Semerenková, Pidručnyj, Semjonov) -1:21,3 (1+7)
4. Rusko -1:50,4 (1+9)
5. Francie -2:22,6 (2+13)
6. Německo -2:23,6 (1+11)
Výsledky pátečního závodu smíšených dvojic najdete zde

Reklama

Související témata: