Hlavní obsah

Soukalová s Moravcem si podmanili arénu Schalke! Jako finále Ligy mistrů, líčili

Čtyřicet tisíc a devět set natěšených biatlonových fanoušků přímo na stadiónu fotbalistů Schalke 04 přihlíželo pondělní exhibici v Gelsenkirchenu. Prestižního závodu se opět zúčastnili Ondřej Moravec s Gabrielou Soukalovou a elitní biatlonisté si dojeli pro parádní druhou příčku. Senzační atmosféra se českým reprezentantům vryla pod kůži.

Foto: Biathlon auf Schalke

Gabriela Soukalová s medailí za druhé místo v exhibici v německém Gelsenkirchenu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to jako ve finále Ligy mistrů, nikdy jsem ještě nic takového nezažil," líčil na oficiálních stránkách Českého biatlonu Ondřej Moravec. A nebyl sám. „Jsem docela flegmatik, ale ta atmosféra mě strhla. Netušila jsem, že mě dokáže dostat až tolik pod tlak," doplnila ho udiveně Gabriela Soukalová.

Oproti minulému roku čekala na smíšené páry těžší trať. „Byla extrémně těžká, stále jsme jezdili nahoru a dolů. Určitě to bylo od organizátorů výborné rozhodnutí. Exhibici to prospělo, nebylo to jen o střelbě. Na stadiónu byl neuvěřitelný rachot, diváci fandili každému. Němci ukázali, že tohle umí prostě nejlépe," popisoval fascinovaný Moravec.

Exhibice začala závodem s hromadným startem, česká dvojice se dlouho držela na čele, pak ale Soukalová udělala tři chyby a Moravec vytáhl tým na sedmé místo. Ve stíhačce, kde se odstupy zkrátily na polovinu, se čeští reprezentanti vyhoupli na druhé místo a nestačili jen na vítězné Francouze Martina Fourcada s Marií Dorinovou Habertovou.

Soukalová: Snad stihnu letadlo!

Gabriela Soukalová pojala poslední střelbu netradičně, první ránu vyslala na prostřední terč. „Už jsem vůbec neměla fyzické síly a potřebovala jsem udržet koncentraci, proto jsem se rozhodla střílet jinak než obvykle," řekla česká jednička.

Z Gelsenkirchenu zamířil Moravec na den domů a ve středu odletí za českým týmem do Pokljuky. Vedoucí žena Světového poháru Soukalová plánovala návrat za individuální přípravou do Rakouska. „Má to však jednu podmínku - musím ráno stihnout letadlo," smála se.

Světový pohár pokračuje od 8. do 10. ledna v německém Ruhpoldingu.

Reklama