Hlavní obsah

Biatlonista Peiffer si při pádu ve stíhačce způsobil otřes mozku

Presque Isle

Německý biatlonista Arnd Peiffer vyvázl jen s lehčími zraněními z ošklivého pádu, který ho potkal v pátečním stíhacím závodu Světového poháru v Presque Isle. Mistr světa ve štafetě strávil kvůli středně těžkému otřesu mozku několik hodin v nemocnici na pozorování, ještě večer ho lékaři propustili do domácího ošetřování.

Foto: Mike Ridewood, ČTK/AP

Arnd Peiffer, vpravo, přebírá štafetu od Simona Schemppa.

Článek

Peiffer nezvládl na zmrzlé trati v posledním kole při sjezdu jednu ze zatáček a vyletěl do lesa, kde narazil hlavou do stromu. Po nárazu, který naštěstí částečně ztlumilo ochranné polstrování, zůstal několik minut otřesený ležet. Z trati ho odvezla sanitka. Z hrozivého karambolu si nakonec vedle otřesu mozku odnesl jen zhmožděný hrudník a odřený obličej.

Jeho účast v dnešní štafetě je vyloučena, v pondělí by měl být ale schopen odletět s týmem zpět do Evropy. Zda bude moci startovat za tři týdny na mistrovství světa v Oslu, zatím není jisté.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.