Hlavní obsah

Ideální sněhové podmínky a vyprodaný víkend! Nové Město je natěšené na Koukalovou a spol.

Nové Město na Moravě

Takřka ideální sněhové podmínky provázejí přípravu Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Deset dnů před prvním závodem dnes organizátoři zahájili závěrečnou etapou přípravy tratí, dokončují rozvozy sněhu z depa na parkovišti u hotelu Ski a současné mrazivé počasí ještě využívají k zasněžování stadiónu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Prosincový Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě neohrozí nedostatek sněhu.

Článek

"Jsme relativně v luxusní pozici, máme s pracemi předstih oproti plánu. Takový nástup zimy už v prosinci nepamatujeme," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Novém Městě na Moravě předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Pochvaluje si i výborné výsledky českých biatlonistů ve víkendovém programu Světového poháru ve švédském Östersundu. "Vítězství a třetí místo Gábiny Koukalové podložené dalšími kvalitními výkony zbývajících reprezentantů jsou tou nejlepší diváckou pozvánkou," řekl.

Prodalo by se i 50 tisíc lístků

Vstupenky na víkendové závody na stadión jsou vyprodány. "Na tyto dva dny bychom vzhledem k současnému zájmu prodali padesát tisíc lístků. Bohužel kapacitu nelze více nafouknout. Věřím, že se nám podaří vyprodat i čtvrteční a páteční program," dodal Hamza. Vstupenky na tribuny na tratích, kde budou k dispozici velkoplošné obrazovky, jsou ještě v prodeji i na sobotní a nedělní závody.

Na Vysočině se představí závodníci z 32 zemí. "Z původně přihlášených zemí odřekli start pouze Číňané," konstatoval ředitel závodu Vlastimil Jakeš. "Počasí je ideální. Ještě se nám nestalo, abychom měli před závody tolik sněhu k dispozici. V pátek už chceme začít s finálními úpravami tak, abychom byli v pondělí připraveni na najíždění závodníků a první tréninky," dodal Jakeš.

Na tratích už je až sedmdesáticentimetrová vrstva sněhu, místy jsou široké až devět metrů. "V závodě s hromadným startem tak mohou jet vedle sebe až tři biatlonisté," vysvětlil Jakeš.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se uskuteční od 15. do 18. prosince. Na programu jsou sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem. Druhou biatlonovou akcí ve Vysočina Aréně bude od 2. do 5. února mistrovství Evropy juniorů.

Reklama

Související témata: