Hlavní obsah

Čeští biatlonisté si chtěli po střelbě nafackovat

Mužská část české biatlonové reprezentace zůstala během čtvrtého dílu SP ve stínu zářících krajanek. Michal Šlesingr i Michal Krčmář se sice vešli na tratích v Durynském lese do desítky, jenže dobře věděli, že se na střelnici připravili o lepší výsledek.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal Šlesingr na trati v Oberhofu.

Článek

Šlesingr vyrážel do sobotní stíhačky z druhé příčky a šanci zase atakovat pódium mu vzalo šest chyb na střelnici. „Přitom jsem věřil, že když si ohlídám stojky, tak na tom vydělám," prozradil. Jenže mu neuvěřitelně vytuhly nohy. „Hodně foukalo a při dvanácti stupních pod nulou ten vítr tlačil mráz pocitově ještě níž," naznačil, že podlehl počasí.

„Kdybych střílel v normálním rytmu, ušetřil bych spoustu času a možná bych sundal terčů stejně. Běžecky jsem se pak sice hodně zmáčknul, i to sedmé místo má svou cenu, ale fakt to bylo na facku," uvědomoval si Šlesingr. Stejně se o den později cítil i Krčmář. „Za ty dvě chyby při druhé ležce bych si nalískal," tvrdil devátý ze závodu s hromadným startem.

Dárek pro tátu

Přitom pátý nejlepší běžecký čas poslal Krčmáře už pošesté v sezóně do Top 10. „Snad dobrý dárek pro tátu k jeho nedělním 46. narozeninám," usmál se.

Šlesingr se ale v neděli kabonil ještě víc. „Můj masák byl bohužel úplně stejný jako předvánoční v Novém Městě, tři chyby po stržených ranách hned při první položce mě poslaly na úplný chvost," krčil rameny.

Reklama

Související témata: