Hlavní obsah

Koukalová s Moravcem! Zkusí to spolu, rozhodli trenéři

Už ne mladá krev! Zkušenost nasadí trenéři české biatlonové reprezentace do nedělního závodu smíšených dvojic v rámci pokračování Světového poháru v Kontiolahti. Spolu tak nastoupí Gabriela Koukalová a Ondřej Moravec.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová v Kontiolahti

Článek

„Vycházeli jsme z toho, že singly se Evě Puskarčíkové a Michalu Krčmářovi dosud příliš nedaří," vysvětluje šéftrenér týmu Ondřej Rybář pro biatlon.cz změnu strategie.

Mladá dvojice neskončila zatím lépe než třináctá. „Dalším důvodem je skutečnost, že Gabča i Ondra jsou stabilními střelci, kteří se mohou vyhnout dobíjení. A navíc oba mají zkušenost s podobným typem závodu v rámci exhibice v Schalke Areně," říká dále  šéftrenér.

Kromě závodu dvojic (neděle ve 13:30, vysílá ČT 2), bude na programu i souboj smíšených štafet s českou čtveřicí Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Michal Šlesingr a Michal Krčmář (16:15, ČT Sport).

„V mixech vycházíme z toho, že Verča i oba Michalové se po Koreji běžecky zvedají. A Eva na první úsek prostě patří. Navíc bude odpočatější, což pro ni může být příjemný bonus," kalkuluje šéftrenér týmu, na který po finské zastávce SP čeká ještě finále v Norsku.

Reklama

Související témata: