Hlavní obsah

Koukalová jako ve snu! Dětem rozdávala medaile a zamačkávala slzy

Jablonec nad Nisou

Česko žije biatlonem, proto se v jabloneckém areálu Břízky při loučení reprezentantů se sezónou tísnily téměř čtyři tisíce fanoušků. Nejen na nich, ale i na všech sportovcích pak bylo znát, jak si užívaly jedinečnou možnost vzájemného setkání při exhibičním závodě, který byl ale zároveň i domácím mistrovstvím v supersprintu.

Biatlonová rozlučka se sezónouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Největší pozornost na sebe logicky poutala světová šampiónka Gabriela Koukalová, která s přehledem vybojovala titul. Přitom se téměř na každém kroku ocitala v sevření nadšených diváků a byla i nejžádanějším objektem pro selfie fotografie.

„Pro mě je to jako sen, že takhle u nás vystoupala popularita biatlonu, který ještě před pár lety zajímal pouze naše rodinné příslušníky. Celá reprezentace má ale podíl, že se to takhle zvedlo," usmívala se.

Všechno, co našla, podepsala

Nadšeně rozdávala divákům plakáty i kartičky s autogramem. „Všechno, co jsem doma našla, tak jsem napodepisovala, včetně čísel ze závodů. Je to způsob, kterým můžu poděkovat všem lidem za držení palců," líčila.

Koukalová pro děti přinesla i skleněné medaile ze stupňů vítězů při Světovém poháru. „Když vidím nadšení v očích těch malých, tak mě to neskutečně nabíjí a taky hodně dojímá, kolikrát mám namále a zamačkávám slzičku," usmála se.

Všichni biatlonisté si užívali ohromnou diváckou podporu. „Atmosféra byla úplně super. Můžeme se pyšnit úžasným publikem. Když si uvědomíte, jak jsme malá země a kolik lidí tady podlehlo biatlonové horečce, tak to je naprosto obdivuhodné," líčil Ondřej Moravec. „Že sem proudí fanoušky ze všech koutů republiky, to je pro nás všechny největší lichotka," ocenila Koukalová.

Michal Šlesingr, jenž získal titul mezi muži, si pořizoval exkluzivní záběry vlastním dronem. „Dělám to jen jako hobík, ale chtěl jsem si zkusit něco natočit. Když už nemůžu do vzduchu sám, tak jsem tam poslal techniku," přiblížil nejstarší z českých reprezentantů. Když se rozdaly mistrovské medaile, na Jablonec už padla tma a teplota klesala téměř k bodu mrazu, vzduchem se ale dál nesla vůně grogu a klobás a diváci se rozcházeli domů nadšení.

Reklama

Související témata: