Hlavní obsah

Další dva ruští biatlonisté mohou na ZOH závodit za Koreu

Moskva

To jsou veletoče. Za pořadatelskou zemi únorových olympijských her Koreu mohou v Pchjongčchangu startovat další dva ruští biatlonisté. Mezinárodní olympijský výbor povolil start na ZOH 2018 Timofeji Lapšinovi a Jekatěrině Avvakumovové, kteří letos obdrželi jihokorejské občanství.

Foto: Profimedia.cz

Za pořadatelskou zemi únorových olympijských her Koreu mohou v Pchjongčchangu startovat další dva ruští biatlonisté. Mezinárodní olympijský výbor povolil start na ZOH 2018 Timofeji Lapšinovi (na snímku) a Jekatěrině Avvakumovové, kteří letos obdrželi jihokorejské občanství.

Článek

Ruský trenér korejské biatlonové reprezentace Andrej Prokunin už dříve získal do týmu dva krajany - Alexandra Starodubce a Annu Frolinovou, štafetovou mistryni světa z roku 2009.

Ruská média prezentovala rozhodnutí MOV jako korejskou "pomstu" za odchod slavného rychlobruslaře na krátké dráze Viktora Ana do Ruska. Ten na ZOH 2014 v Soči získal v ruských barvách tři zlaté medaile, čímž zopakoval výkon z Turína 2006, kde ještě pod rodným jménem An Hjon-so reprezentoval Koreu.

Reklama

Související témata: