Hlavní obsah

Koukalová se ozvala: Posílám pusu i těm, kteří hledají bejkárny a rozeštvávají tým

Obertilliach/Praha

Kolem české biatlonové hvězdy Gabriely Koukalové v posledních dnech trochu zhoustla atmosféra. V médiích se přetřásal její povzdech nad trenéry ordinovanou změnou techniky běhu, která podle ní mohla vést k jejím potížím s bolavými lýtky. Teď se ale dvojnásobná mistryně světa zase snaží naladit sebe, okolí i fanoušky na pozitivní notu a mediální humbuk hodit za hlavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Koukalová.

Článek

Její absence ve Světovém poháru je znát možná ještě víc, než si byli namlsaní čeští fanoušci ochotni připustit. Český biatlon se bez své hlavní tváře na úvod sezóny hodně trápí a tak není divu, že příznivci stále netrpělivěji vyhlíží návrat milované závodnice.

Ta se však po zastávce v Östersundu, kde ještě trénovala s týmem, po dohodě s trenéry od reprezentace oddělila a připravuje se individuálně Obertilliachu.

Právě odtud pozdravila své příznivce. „Posílám pusu z Obertilliachu všem, kteří mi pomáháte, posíláte energii a společně se mnou nepřestáváte věřit v můj návrat. Moc si toho vážím!" zdravila prostřednictvím své facebookové stránky fanoušky s našpulenou pusou.

Zároveň také bagatelizovala nedávný náznak přestřelky přes média, který alespoň navenek budil dojem, že v reprezentaci už nepanují tak idylické časy, jak bývalo v minulých úspěšných rocích prezentováno.

„Vlastně posílám pusu i těm, kteří neustále hledají senzace, snaží se skrze média rozeštvat náš tým nebo za mojí neúčastí ve Světovém poháru hledají nejrůznější bejkárny," dodala.

Otázka, kdy rusovlasá hvězda opět naskočí do Světového poháru a zda stihne start na olympiádě, zůstává otevřená. A pro optimismus asi zatím moc důvodů není.

„Řeknu na rovinu: po tom, co jsem viděl a jak to šlo s tréninkem, nemyslím si, že by to mělo nějaké zásadní změny. Je to ale o nějaké psychické pohodě. Nikdy nevíte, co se může den ze dne stát, nicméně nějaké velké naděje si nedělám," prohlásil ve čtvrtek na adresu Koukalové šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Reklama