Hlavní obsah

Skončit, neskončit? Slovenská biatlonová hvězda má po životní sezóně jasno

Bratislava

Zatímco čeští příznivci biatlonu se ani v příští sezóně pauzírující Gabriely Koukalové nedočkají, největší hvězda slovenského týmu Anastasia Kuzminová si avizovaný konec kariéry rozmyslela. Odchod ze scény nejméně o rok odložila, píše slovenský server cas.sk. „Momentálně nejsem připravená říci - končím,“ uvedla biatlonistka ruského původu, jíž letos jen těsně unikl triumf v celkovém pořadí Světového poháru.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Anastasia Kuzminová se raduje při triumfu ve stíhačce v Hochfilzenu.

Článek

A tak se fanoušci mohou těšit na další zajímavé souboje! Vždyť 33letá Kuzminová má za sebou životní sezónu. Na olympijských hrách v Pchjongčchangu získala tři medaile včetně té nejcennější v závodě s hromadným startem, ve Světovém poháru přidala dva malé glóby za sprint a stíhačku a v celkovém pořadí skončila v dramatickém finiši druhá o pouhé tři body za Kaisou Mäkäräinenovou z Finska.

„Na olympiádě jsem byla maximálně spokojená a říkala jsem si, že je nejlepší čas skončit, protože nemá smysl se dále honit za menšími cíli. Ten nevydařený úplný závěr sezóny mi ale naznačil, že tomu tak nemělo být. Ještě stále ve mně víří emoce, které mne přesvědčují, abych zabojovala o další pěkné chvíle," cituje server rodačku z ruské Ťumeně, která Slovensko reprezentuje od roku 2008.

Rodina si prý už také přála, aby po dvou dekádách, co se biatlonu věnuje, dala vrcholovému sportu sbohem. „Jenže v té výjimečné sezóně jsem zjistila, že mám stále prostor k dalšímu zlepšení," uvedla trojnásobná olympijská vítězka, jejímž bratrem je ruské biatlonové eso Anton Šipulin.

Reklama

Související témata: