Hlavní obsah

Soutěžící na vlastní kůži vyzkoušeli možné výhry - parádní auta BMW X3

DIVONNE-LES-BAINS

Po dopoledním lyžování ve francouzském Chamonix se účastníci BMW X3 Games v pátek vrátili opět na základnu v Divonne-les-Bains a zde měli poprvé šanci vyzkoušet si cenu pro nejlepší účastníky čtyřdenního klání - samotné vozy BMW X3. Během dvou testů řidičských dovedností se na improvizovaném polygonu poprvé dostal ke slovu také kapitán českého týmu Seznam.cz Igor Salomon.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Záběr ze soutěže v řízení vozu BMW

Článek

Nejprve dostalo dvaapadesát řidičů školení o samotném voze a bezpečnosti při řízení a pak už se šlo rovnou na trať. Zde se závodníci rozdělili do dvou skupin - jedna se vrhla na slalom mezi kužely a druhá hned vedle na překážkovou dráhu. Jak oboje zvládnout jim předvedli zkušení instruktoři BMW.

Zleva David Salomon, Igor Salomon, a Stanislav Šubrt před soutěží v řízení vozu BMWfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Při první jízdě ve slalomu předvedl Igor Salomon bezchybný výkon, ovšem bez dostatečné dynamiky a tudíž potřebné rychlosti k dosažení kvalitního času. Ve druhé jízdě se proto nechal od kolegů z týmu vyhecovat k agresivnější jízdě, která ovšem vyústila ke dvěma sraženým kuželům a tudíž šestivteřinové penalizaci. „Za druhou nebojácnou jízdu jej musíme pochválit, ale chyběl nám také kus potřebného štěstí,“ komentoval to Stanislav Šubrt.

Poslední porada před soutěží v řízení vozu BMWfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Druhým úkolem řidičů bylo projet překážkovou dráhou a navíc se soutěžící museli co nejvíce přiblížit času tří minut a dvaceti vteřin. Takže zatímco Stanislav Šubrt navigoval Igora Salomona k co nejlepšímu projetí dráhy mezi kužely, David Salomon musel v duchu odpočítávat požadovaný čas a v tom poté vůz nasměrovat do cíle.

Stanislav Šubrt naviguje Igora Salomona při řízení vozu BMWfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Soutěžící nesměli mít žádné hodinky ani mobily, čas zkrátka musel třetí z týmu co nejlépe odhadnout. Český tým Seznam.cz disciplínu dokončil v čase 4:03, tedy v poměrně velké odchylce. Ovšem stejně dopadla i většina ostatních týmů. „Špatný odhad času pro dokončení překážkové dráhy mě mrzí, ale každý den prostě není posvícení. O to více budeme bojovat v posledním dni na horském kole a na jachtě,“ slíbil za všechny David Salomon.

Tým Seznam.cz čeká na správný okamžik k přejetí cílové čáryfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

„V páteční odpoledne se nám lepila smůla na paty, ale ještě si počkáme na oficiální výsledky. Jsme v půlce soutěží, tak je předčasné cokoliv hodnotit,“ řekl za všechny kapitán týmu Igor Salomon. Průběžné výsledky po druhém soutěžním dnu budou bohužel k dispozici znovu zřejmě až někdy v sobotu odpoledne.

Reklama

Související témata: