Hlavní obsah

Dva olympijští vítězové v boxu jdou proti sobě. Bitva těžkých vah o 770 miliónů

Praha

Velký boxerský den těžké váhy se blíží. Boj v ringu, Anglie proti Rusku. Anthony Joshua bude obhajovat mistrovské pásy čtyř organizací proti vyzyvateli Alexandru Povětkinovi. Bitvu bude v sobotu 22. září hostit legendární stadión Wembley, tam se potkají dva bývalí olympijští vítězové. Pod pěti kruhy bojovali hlavně o slávu, za svoji zemi. Teď je ve hře i pořádný finanční balík.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Athony Joshua bude obhajovat mistrovské pásy čtyř organizací proti vyzyvateli Alexandru Povětkinovi.

Článek

Povětkin získal olympijské zlato v roce 2004, jeho soupeř o osm let později. Tyto úspěchy byly jejich vrcholem mezi amatéry. Za pár dnů je čeká profesionální bitva. Osmadvacetiletý Angličan si drží 21 výher, ještě neprohrál. O jedenáct let starší Rus z 35 zápasů prohrál jediný s bývalým šampiónem Vladimirem Kličkem v roce 2013.

„Nemůžu se dočkat, až se vrátím zase do ringu. Minulý zápas jsem měl v březnu, to je dávno. Povětkin je velká výzva, na kterou se pečlivě připravím, jen blázen by ho podcenil," citoval Joshuu server thesun.co.uk.

O sobotním večeru budou ve hře čtyři pásy. Joshua vlastní tituly organizací WBA, IBF, WBO i méně významné asociace IBO. Je číslem jedna na světovém žebříčku a od toho se také odvíjí odměny za tento duel. Podle serveru telegraph.co.uk Joshua vydělá 20 miliónů liber, soupeř 6 miliónů liber. V přepočtu na koruny jde o částky 600 a 170 miliónů.

Dojde k překvapení?

„Boj o světový titul byl vždy mým cílem. Anthony Joshua má čtyři pásy a já je chci všechny. Jsem rád, že se náš boj se konečně uskuteční. Jde o setkání dvou olympijských vítězů v ringu, bude to dech beroucí událost. Utkám se s momentálně nejlepším boxerem na světě a 22. září chci šanci využít," nemůže se dočkat Povětkin.

Může dojít k překvapení a Joshua poprvé prohraje? Povětkin už bojoval s bývalými šampióny těžké váhy, jako jsou Vladimir Kličko, Chris Byrd a Ruslan Čagajev. Za pár hodin ho čeká patrně ale největší test kariéry.

Joshua je vyšší, což je vždy lepší, Rus je zase silný. Pokud nepůjde o vyčkávací duel, Povětkin bude zasahovat, Angličan zažije stav, se kterým se často v kariéře nepotkal. Nápor na psychiku, fyzičku. A hlava je důležitá, Joshua ví, že je favoritem, kterého bude hnát na stadiónu 90 tisíc fanoušků.

Vyjde z ringu opět jako král?

Kdo vyhraje zápas 22. září ve Wembley?
Anthony Joshua
66,9 %
Alexandr Povětkin
31,6 %
Duel skončí remízou
1,5 %
Celkem hlasovalo 3773 čtenářů.

Reklama

Související témata: