Hlavní obsah

Lov muších vah budí velkou pozornost. Jedna oslava a může se psát historie

Praha

Očekávaná bitva je tu. Ti dva se budou nahánět jako při lovu. Jeden skončí jako lovec, druhý se stane kořistí. Adrenalinový příběh se začne odvíjet v neděli nad ránem českého času. Galavečer UFC a místo konání Brooklyn. Sluneční brýle, žvýkačka a vyladěný ohoz. Ten předvedl při setkání tváři v tvář před zápasem T.J. Dillashaw, jedna z hvězd hlavního duelu. Soupeř Henry Cejudo zase vytáhl z igelitky maketu hada, kterého nakonec hodil do hlediště. Pak se postavili proti sobě. Napětí, zda proti sobě vystartují už nyní. Ne, rozdají si to až v MMA kleci.

Foto: Facebook: T.J. Dillashaw/Henry Cejudo

Vysekané postavy bez tuku jdou do boje. T.J. Dillashaw (vlevo) a Henry Cejudo se představí na galavečeru UFC v Brooklynu.

Článek

Malí vzrůstem, velcí výkony v kleci. Do oktagonu vstoupí dva Američané ve váze do 57 kilogramů, a to při výšce okolo 165 centimetrů. Pokud dvaatřicetiletý Dillashaw porazí o rok mladšího soka, stane se bojovníkem, který bude mít v držení dva mistrovské pásy organizace UFC ve dvou nejlehčích váhových kategoriích, což může být jeden z historických momentů nejprestižnější MMA soutěže na světě.

„Nikdy nebudu utíkat od výzvy. Já jsem ji přijal s otevřenou náručí," řekl pro server cbcsports.com Dillashaw. Ten v kariéře 16 zápasů vyhrál a 3 prohrál. Nyní si drží sérii čtyř vítězství v řadě. Hubne o váhu níže, což je na něm vidět, tuk byste na něm složitě hledali.

„Vím, že budu hodně hubený, ale síla tam je. Jdu o kategorii níže, ale se shazováním jsem neměl nikdy problém. Překvapivě to bylo snadné, zvolil jsem profesionální přístup," okomentoval své úbytky kil.

V listopadu 2016 vybojoval svůj druhý mistrovský pás Conor McGregor a stal se prvním, kterému se takový úspěch v UFC podařil. Stal se šampionem v pérové a lehké váze.

Cejudo má skóre zápasů 13:2. Po dvou prohrách v roce 2016 si drží tři výhry. Sportovec, který slavil úspěchy i pod pěti kruhy. V roce 2008 získal zlato na olympiádě, když ve volném stylu ve váze do 55 kilo porazil japonského šampiona Tomohira Macunagu.

„Šampioni nikdy nechodí (váhově) dolu, šampioni jdou nahoru. Zaplatí za každou extra libru, kterou zhubl. Jsem daleko lepší bojovník. Budu diktovat vývoj zápasu a vše, co se bude dít. On bude mou další obětí," nechal se slyšet Cejudo.

Tento duel bude hlavní bitvou UFC Fight Night v Brooklynu. Střet dvou šampionů o titul ve flyweight. Obhájcem titulu je Cejudo, vynikající wrestler, který se postaví sokovi, který má podle sázkových kanceláří větší šanci na výhru.

Cejudo obhajuje svůj mistrovský pás v muší váze poprvé. Ceněný opasek získal v srpnu 2018, když na body porazil Demetriouse Johnsona. Ten předtím 13 zápasů neprohrál.

Dillashaw je šampionem bantamové váhy. Tím se stal v listopadu 2017, když porazil v druhém kole Codyho Garbrandta. Zvládl i odvetu, tentokrát už v prvním kole, a to v srpnu 2018. Nejdříve T.K.O., podruhé K.O.

Reklama

Související témata: