Hlavní obsah

Praha uvidí bitvu v polotěžké váze. Američan vs. Polák

Třiatřicetiletý Američan a o deset let mladší Polák. To je další potvrzený zápas pro UFC Praze, galavečer, který se uskuteční 23. února ve vyprodané O2 areně. Fanoušci MMA se mohou těšit na duel v polotěžké váze - Gian Villante vs. Michal Oleksiejczuk.

Gian Villante (vlevo) vs. Michal Oleksiejczuk. Duel polotěžké váhy pro UFC v Praze.

Článek

Američan má v MMA za sebou 27 zápasů, připsal si 17 výher. Z posledních čtyř duelů má bilanci 2:2. V UFC se drží už od roku 2013 a má celkové skóre 7:7.

Proti němu se postaví třiadvacetiletý Polák, který má za sebou 14 duelů, 12 jich vyhrál. Naposledy prohrál v roce 2014. Podle serveru sherdog.com byl v posledním utkání na konci roku 2017 pozitivně testován na zakázanou látku.

Oleksiejczuk potkal v kleci také Charlese Andradeho, který je znám i českým fanouškům. Brazilec bojoval s Vítem Mrákotou, Milošem Petráškem i Filipem Grznárem.

Na seznamu bojovníků pro Prahu zůstává z českých a slovenských jmen stále jen Lucie Pudilová. Ta se postaví proti Liz Carmoucheové.

Jako hlavní zápas byl potvrzen duel mezi světovou čtyřkou v polotěžké váze Janem Blachowiczem a sedmým zápasníkem žebříčku Thiagem Santosem.

Součástí akce bude také souboj v těžké váze mezi Stefanem "Skyscraperem" Struvem a Brazilcem Marcusem Rogeriem de Limou, chybět nebude ani zápas v pérové váze, kde půjde Daniel Teymur na Chrise Fishgolda. V Praze se 23. února představí také John "The Magician" Dodson vs. Petr Yan a Michel "Tractor" Prazeres vs. Ramazan "Gorets" Emeev.

Reklama

Související témata: