Hlavní obsah

Ikonu světového boxu okradli, patrně během titulového zápasu

Praha

Připravoval se na zápas, pravděpodobně už byl v ringu a mezitím zloději kradli v jeho domě v Los Angeles. Boxer Manny Pacquiao o víkendu bojoval v ringu s Adrienem Bronerem v Las Vegas, tedy 370 kilometrů vzdušnou čarou od svého domu, který tak byl v době duelu prázdný. Lapkové měli dost prostoru, aby hvězdu okradli.

Foto: Sport.cz

Filipínský boxer Manny Pacquiao

Článek

Co se přesně ztratilo, to se zatím neví, situaci řeší policie. Ta na problém přišla při rutinní hlídce, když našla otevřené dveře domu v neděli v noci. Vloupání potvrdil pro NBC News také boxerův mluvčí Mike Quinn. Nejde o první případ krádeže, podobný incident řešil Filipínec už před několika lety.

Slavný čtyřicetiletý boxer v sobotu vyhrál a obhájil titul ve velterové váze organizace WBA. Nyní má v profesionální kariéře bilanci 61 výher a 7 porážek. První zápas si připsal už v roce 1995 a stále nekončí. I proto je z něj ikona světového boxu.

Pacquiao je prvním boxerem v historii, který vyhrál deset světových titulů v osmi váhových kategoriích. Na Filipínách se stal dokonce senátorem.

Za svou kariéru vydělal velké peníze, ale dokázal se o ně také podělit. Daroval více než 100 milionů dolarů z vlastního konta na projekty, za kterými stojí 1500 domů postavených pro chudé na Filipínách.

Reklama