Hlavní obsah

Liga mistrů bojovníků v Praze nadchla, vydělala 36 milionů. Vrátí se?

lik, jabSport.cz

Raketa, která letí světem a je daleko před ostatními. Stroj, který má tisíce dílků a všechny do sebe zapadají. Tohle bylo UFC Praze. Nejlepší MMA organizace, mašina na finance, která při premiéře v Česku předvedla, že má vše promyšleno od A po Z. Organizace, přístup k fanouškům, médiím. Konečný scénář pro Prahu měl šest hodin, přesto nenudil. Do haly přišlo 16 583 fanoušků a UFC vydělala na této akci přes 36 milionů korun. Žádné tajnosti. Zavítá do Prahy opět Liga mistrů MMA? Představitelé americké firmy jsou optimisté, tahle zastávka je bavila.

Šance je veliká. Kdy opět uvidíme turnaj UFC v České republice? Video: Sport.cz

 
Článek

Když byla středem pozornosti Lucie Pudilová, jediný český zástupce v kleci v sobotu, úroveň decibelů se vyšplhala k maximu. Nakonec prohrála s Američankou Liz Carmoucheovou. „Premiéra u vás byla skvělá, byla to jedna z nejvíce úspěšných," byl spokojený viceprezident UFC David Shaw a nastínil, kdy by mohli v Česku opět postavit klec. „Pracujeme na strategii, na dlouhodobější, zažili jsme úspěšný turnaj. Tento rok ani příští ne, ale rok 2021 a další jsou reálné." UFC je kolotoč, který čítá přes čtyřicet turnajů ročně, navíc chce expandovat do Asie, Afriky a pořadníky jsou proto dlouhé.

Pokud viděli čeští organizátoři tento vydařený galavečer, měli jedinečnou možnost vzít si střípky pro své vlastní MMA večery. Jedním z nich je i Ondřej Novotný, který pořádá turnaje Oktagon MMA.

Divákům se nelíbilo rozhodnutí rozhodčích. Velké zklamání pro Lucii PudilovouVideo: Sport.cz

„Oni nedělají velkou show okolo, my máme lepší nasvícení haly, světla, tohle UFC nedělá, ale dodá nejlepší zápasníky a dodá příběhy a investuje brutální peníze. Pak se cítíte, že jste na Lize mistrů a každý druhý je Ronaldo, Messi. Oni jsou diametrálně někde jinde, a to o několik planet," přiznal Novotný a pomyslně smekl klobouček.

Reakce Pudilové po porážce
„Strašně děkuji všem, co mi fandili, bylo to neuvěřitelný. Takhle mi nikdy nikdo doteď nefandil. Fanoušci mi strašně dodali síly. Já myslím, že bez haly, která mě hnala dopředu, bych to nezvládla. Dokázali mě vyhecovat k větším výkonům. Já jsem do toho dala, co to šlo. Omlouvám se, že jsem to nemohla ukončit."

„Za mě obrovská spokojenost, myslím, že bude i na straně UFC, halu vyprodala téměř okamžitě během dvou tří dnů. Věřím, že tu máme UFC příští rok zpět a uvidíme i více českých zápasníků. Miloš Petrášek, Michal Martínek, myslím, že mají do budoucna šanci ukázat se v UFC. Dále Patrik Kincl, Magda Šormová," vyjmenoval pár jmen André Reinders, trenér a komentátor.

Fanoušky chápu. Reagovala Liz Carmoucheová na to, když jí v O2 areně vypískali.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: