Hlavní obsah

Půl roku bez výplaty a přišel překvapivý krok. Čeští fanoušci jsou spokojeni

Využili příležitost a získali špičku na svůj galavečer, fanoušci jsou spokojeni. Přitom lovili až v Thajsku na tréninkovém kempu. Jeden z největších talentů českého MMA David Dvořák kývl na zápas 6. dubna na Night of Warriors v Liberci. Mohl jít do zahraničí, podle svých slov ale nemohl čekat. Měsíce bez výplaty určily jiný směr.

Foto: Facebook: David Dvořák

David Dvořák při tréninkovém kempu v Thajsku.

Článek

„Měl jsem možnost zápasit venku ve velké organizaci, ale zápas bych dostal za tři až čtyři měsíce. Za normálních okolností by mi to vůbec nevadilo, sám jsem to i chtěl, ale vzhledem k tomu, že jsem kvůli XFN v situaci, v jaké jsem, musím zápasit co nejdříve, protože žít celkem půl roku bez výplaty je pro mě nereálné," říká talentovaný bojovník.

Zápasy, civilní povolání, sponzoři - to všechno většinou čeští bojovníci potřebují, aby mohli fungovat. Pokud je tato rovnice narušena, sportovec má přítěž. A to je Dvořákův příběh. Až tři tréninky denně, a to pět až šest dní v týdnu. To je práce bojovníků MMA, u Dvořáka nastal problém s organizací XFN, u které měl poslední čtyři zápasy.

„Bohužel mi dluží značnou část peněz ze zápasů a provizí, o které jsem je mnohokrát prosil a psal jim. Pro mě je každá koruna do přípravy nesmírně důležitá. Tato částka pro mě byla natolik velká, že jsem nedostal jinou možnost a byl jsem nucen odstoupit od smlouvy," napsal před týdnem na svůj facebookový profil.

"Žadný vývoj není. Respektuji jeho rozhodnutí a velmi mě mrzí jeho vyjádření pro idnes.cz," reagoval v pátek Petr Kareš, promotér XFN. Na mysli měl patrně především tuto větu: "Kdyby se k zápasníkům chovali slušně jako k lidem. Oni s nimi naopak zacházejí jako se špinavým prádlem."

Mezní situace přináší rozhodnutí, která nejsou vždy očekávána. Šest let neporažený zápasník z All Sports Academy je toho důkazem. „Night of Warriors mi hodně pomohlo a vyšlo vstříc. Jednání bylo rychlé a super. Jsem moc rád, že jsem se takto rozhodl. V posledních dnech se vše semlelo hrozně rychle a zatím mám jistý dubnový zápas," popsal Dvořák svoji aktuální situaci.

Překlenovací období na nejbližší týdny je vyřešeno. Co bude dále, je věcí jednání a nabídek. „Nešlo jinak, byl jsem v nepříjemné situaci, děkuju Night of Warriors za příležitost," dodal Dvořák, který má nyní za sebou jedenáct výher v řadě. S kým nastoupí pod Ještědem, ještě organizátoři neoznámili.

„S týmem a trenéry Davida intenzivně pracujeme na jménu soupeře, které zveřejníme během několika dní. Momentálně je pevně domluvený zápas v Liberci. Směrem ke kariéře Davida jsme otevřeni spolupráci pro celý rok 2019, a to jak na Warriorech a Yangames turnajích, tak případně u turnajů Heroes Gate nebo GCF," vyjádřila se za liberecké organizátory Monika Soukalová.

Reklama

Související témata: