Hlavní obsah

Boxerská nabídka snů. Bývalého krále tahají z důchodu, jde o miliardy

Praha

Šílená nabídka, o které se musí přemýšlet. Dlouholetý bývalý boxerský král těžké váhy Vladimir Kličko je od roku 2017 ve sportovním důchodu, přesto dostal nabídku na návrat. A to přímo astronomickou. Společnost DAZN mu předložila kontrakt na tři zápasy za 70 milionů eur, což je 1,8 miliardy korun. Jeden duel za 600 milionů. Jak tohle dopadne?

Foto: Facebook

Vrátí se bývalý král Vladimir Kličko do ringu?

Článek

Kličko byl hvězdou, i když je už mimo, stále má větší jméno než někteří současní aktivní boxeři. Jeho návrat by přilákal fanoušky, sponzory, televize. Proto nabídka, která se vymyká.

„Lidé ho chtějí vidět v ringu. Nabízí mu spoustu peněz, aby se vrátil. On je jedna z těch značek, kterou chtějí fanoušci vidět. Chtěl bych, aby se vrátil. Nevím, jestli je spokojený s tím, čeho dosáhl," citoval server thesun.co.uk promotéra Toma Loefflera.

Kličko a Joshua na veřejném tréninku před duelem v roce 2017.Video: Reuters

S kým by mohl třiačtyřicetiletý Kličko nastoupit? Kvalitních adeptů je více. Na samém vrcholu stojí současný král Anthony Joshua, s ním Ukrajinec v dubnu 2017 prohrál. Dále tu jsou Tyson Fury a Deontay Wilder. A určitě by se našli další, kteří by si chtěli připsat tento cenný skalp.

Zvěsti o možném návratu se objevily už v listopadu minulého roku. „Muselo by jít o něco mimořádného, neuvěřitelného," zdůraznil ale Kličko. Před čtyřmi dny oslavil narozeniny. Pokud kývne na nabídku, dostal by vskutku štědrý dárek.

Cože, Kličko se možná vrátí? Jak by reagoval Anthony Joshua?

Kličko naposledy boxoval v dubnu 2017, když ho poslal do důchodu Brit Anthony Joshua, předtím prohrál i s jeho krajanem Tysonem Furym. Po těchto dvou porážkách odešel muž, který v ringu 64 duelů vyhrál a jen pětkrát padl. Jedenáct let neokusil hořkost porážky!

„Stále to tam je, ale nevím, jak dlouho můžu zůstat ještě v takové formě. Pokud však dosáhnu 45 let a budu na to ještě mít, budu mít chvění v žaludku, tak to může být mimořádný okamžik. Chci překonat rekord a stát se nejstarším světovým šampionem těžké váhy," nechal se Kličko slyšet před pěti měsíci.

Měl by se Vladimir Kličko vrátit do ringu?
Ano
79,7 %
Ne
20,3 %
Celkem hlasovalo 9283 čtenářů.

Reklama