Hlavní obsah

Zvíře? Boxer pokousal soupeře. Hříšník poté prošel uličkou hanby

Praha
Aktualizováno

Britský boxer těžké váhy Kash Ali o víkendu vkročil v Liverpoolu do ringu s Davidem Pricem. Nakonec se z duelu stalo nechutné divadlo. Price vyhrál diskvalifikací, když jej soupeř během zápasu několikrát kousl. Nejdříve si našel rameno, což mu ještě u rozhodčího prošlo, až v pátém kole přišel konec poté, co Ali několikrát hryzl soka do břicha. Po tomto nesportovním chování byl duel ukončen.

Foto: Lee Smith, Reuters

David Price nemůže uvěřit, Kash Ali se do něj zakousl.

Článek

Když Ali po zápase procházel mezi fanoušky, musela ho bránit ochranka, protože na něj létaly předměty a plné kelímky s pitím. Úplná ulička hanby.

A následoval další trest. Alimu byla pozastavena profesionální licence. Informaci zveřejnila britská Boxing Board of Control. Navíc mu bude patrně ještě uložena pokuta ve výši 20 tisíc liber.

„Nechci se už dělit o ring s takovým zvířetem. Dal jsem pár ran a přišlo mi, že úplně ztratil hlavu," citoval server theguardian.com Priceho.

Kousnutí v boxu není ničím novým. Takto se proslavil také jeden z nejznámnějších boxerů historie. Mike Tyson v roce 1997 ukousl kousek ucha soupeři. Když Evander Holyfield ucítil bolest, vyskočil z klinče bolestí. Následně kamery odhalily proč. Kus pravého ucha mu chyběl a rohovník krvácel.

„Znáte ten okamžik, kdy vám napětím ze zápasu pění krev v žilách a v dané chvíli je to silnější než vaše racionální uvažování. Občas se stáváte někým, kým nejste," vzpomínal před lety Tyson na zápas, který se zapsal do historie boxu jako jeden z nejbizarnějších okamžiků.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield - 1997

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články