Hlavní obsah

Veterán nejslavnější ligy se vrací domů. Zlomený nos je minulostí

Praha

Po téměř dvou letech se ukáže doma před tisíci fanoušky, opět se bude bít v kleci. Zápasník MMA Viktor Pešta je ale v klidu. Jeho hlavní a titulový zápas na galavečeru Night of Warriors v Liberci 6. dubna mu žíly netrhá. Jeho soupeřem bude Chorvat Ivan Vitasovič. I s tímto je český zápasník v pohodě.

Viktor Pešta se představí doma po téměř dvouleté pauze. V Liberci bude bojovat o světový titulVideo: Sport.cz

 
Článek

„Těším se, ale tahle záležitost mě nechává trochu chladným. Nejsem nervózní, natěšený, jsem v klidu, což je asi dobře. Jsem připravený," je v klidu Pešta, který se s Chorvatem utká o pás organizace WASO.

„Tohle mě nechává naprosto chladným, protože tituly nemají v dnešní době až takovou váhu. Pro mě je mnohem cennější porazit toho soupeře, pokud nejde o titul organizace UFC nebo podobné. Titulů se vyrojilo spoustu a lidi si to přidělují, jak se jim líbí. Vyhraju, dobrý, můžu si ho dát na poličku, ale nemá to pro mě váhu," nenechává se Pešta před bitvou rozhodit.

Karlos Vémola je šťastný. Proč?Video: Sport.cz

Sedmadvacetiletý Vitasovič má v MMA skóre 6 výher, 3 porážky a 1 remízu. Poslední jeho zápas nepoznal vítěze, předchozí čtyři ale vyhrál. Naposledy prohrál v listopadu 2015.

Český bojovník má na svém kontě 13 vítězství a 5 porážek. Poslední zápas v červenci 2018 prohrál v Rusku pod organizací RCC s Alexandrem Jemeljaněnkem, který mu zlomil nos. „Postupně jsem měl dvě masky, dostal jsem už slušný rány do nosu a v pohodě, nebyl problém," nemá po operaci obavy před zápasem Pešta, který více prozradil ve videu.

Na galavečeru Night of Warrirs se představí také první Čech, který poznal UFC, Karlos Vémola. Do klece vkročí dále David Dvořák, Makhmud Muradov, Tomáš Hron, Jan Malach a další zápasníci.

Foto: Archiv: Viktor Pešta

Viktor Pešta se bez speciální masky několik týdnů neobešel.

Reklama