Hlavní obsah

Pivo na rozloučenou. Teď chce český samuraj titul. Vrátí minulé K.O.?

Praha

Cesta za velkým japonským dobrodružstvím jde do finále. České MMA je krok od velkého úspěchu. Jiří Procházka v neděli nastoupí v Jokohamě v hlavním zápase na galavečeru organizace Rizin FF k titulovému zápasu o pás šampiona ve váze do 93 kilo. Sedm let tréninků, dřiny a 27 zápasů za sebou. Teď se český samuraj představí v bitvě s Američanem Muhammedem Lawalem. „Děkuji za podporu, děkuji, že mi fandíte. Jedeme BJP, jedeme zvítězit, jdeme si pro pás,“ řekl český zápasník Sport.cz před odletem do Japonska.

Jiří Denisa Procházka odletěl k životnímu zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek

Procházka tři roky neprohrál, drží šňůru sedmi vítězství. Naposledy poznal porážku právě s Lawalem. Navíc zažil K.O. Teď je tu odveta, díl druhý. Tentokrát ale o mistrovský pás. Proti předchozí bitvě se Procházka posunul, hlavně mentálně.

„Jak jsem se dostával do vyšších otáček v zápase, tak se mi často stávalo, že jsem vypnul vnímání soupeře, nedíval jsem se, co dělá, a jako bych si bouchal do pytle. Tohle jsem se snažil odstranit, abych měl mysl stále zapojenou a reagoval na soupeře," vysvětlil svůj posun.

Foto: Facebook: Jiří "Denisa" Procházka

Jiří "Denisa" Procházka skončil přípravu. Teď vše prodat v titulovém zápase.

Úsměvy, pohoda a forma. S takovými pocity Procházka se svým týmem ve středu odpoledne odlétal do Japonska. „Vše je perfektní, vše si v tréninku sedlo," přikyvoval Jaroslav Hovězák, jeden z trenérů českého zápasníka.

Lawal, který má přezdívku King Mo, měl od vítězného souboje s Procházkou šest zápasů, čtyři prohrál. Na první pohled nelichotivá bilance, ale všechny bitvy proběhly v organizaci Bellator, teď se osmatřicetiletý bojovník vrací do Rizinu. A bude hladový po výhře, poslední dva fighty v minulém roce prohrál. „On měl hlavně kvalitní soupeře, světovou třídu. Za favorita se neberu, prostě to beru tak, že jdeme zase spolu a jdu zvítězit," neřeší Procházka předzápasové prognózy.

Jiří Procházka si připsal minulé vítězství na konci roku 2018. Před limitem na galavečeru organizace Rizin FF na něj nestačil Brandon Halsey. Američan nastoupil do ringu v rytířské masce s rohy. Procházka zase před bitvou sundal vlasy a dočkal se sedmé výhry v řadě.

Hlavní zápas, celosvětově sledovaná záležitost, hala pro necelých 20 tisíc diváků. Na aktéry hlavního duelu jsou kladeny vyšší požadavky. „Větší komunikace s diváky, taky jsem poupravil vizáž, žádná holá brada a hlava. Plním jen rozkazy, který mi jsou daný," je nad věcí zápasník s přezdívkou Denisa.

Procházka patří do širší světové špičky ve váze do 93 kilo. Podle serveru fightmatrix.com mu patří 25. místo. Pokud mu rozhodčí po zápase v Japonsku zvedne ruku na znamení vítězství, bude ještě více žádanějším pro všechny světové organizace.

„Bylo by blbý získat pás a odejít. Teď je pro mě nejdůležitější pás, potom se můžeme bavit. Určitě ale případná obhajoba je první volba. Potom UFC a další možnosti, to se uvidí," nechce spekulovat zástupce z Jetsaam Gymu Brno. A jakou plánuje Procházka oslavu? „To uvidíte," usmál se a s trenéry a přítelkyní se vydali k letadlu. Samozřejmě nechybělo rozlučkové pivo.

Japonská titulová mise začala, vrchol přijde v neděli kolem poledne našeho času. Český MMA zápasník s Američanem Muhammedem Lawalem o mistrovský pás organizace Rizin FF. Tam chce nasadit své oblíbené BJP, které ho v kariéře provází. Tedy bomby jako pi...

Jiři DENISA Procházka vs Jake Heun - MMA Rizin 13 | Sport.cz

Reklama

Související témata: