Hlavní obsah

Místo Millera bude s Joshuou boxovat Mexičan Ruiz

New York

Náhradním soupeřem mistra světa v boxu těžké váhy Anthonyho Joshuy v boji o tituly profesionálních organizací WBA, IBF a WBO bude Andy Ruiz. Devětadvacetiletý Mexičan nahradí 1. června v newyorské Madison Square Garden původního amerického vyzyvatele Jarrella Millera, který byl v dubnu během několika dnů dvakrát pozitivně testován na doping a musel se duelu vzdát.

Foto: Instagram matchroom boxing

Američan Jarrell Miller (vlevo) si kvůli dopingu o mistrovské pásy nezaboxuje. Anthony Joshua už zná nového soupeře.

Článek

V Kalifornii žijící Ruiz bude mít už druhý pokus stát se šampionem těžké váhy. V prosinci 2016 se ucházel o tehdy volný pás WBO, ale s Novozélanďanem Josephem Parkerem prohrál na body. Byla to jeho jediná porážka, ostatních 32 soubojů vyhrál, z toho 21 před limitem. Parkera pak připravil o titul Joshua.

"Nastal čas psát historii," vzkázal prostřednictvím YouTube Ruiz, který se chce stát prvním mexickým šampionem těžké váhy v historii. "Chci být jedním z těch velikánů jako Tyson, Holyfield, Lewis. Chci se dostat do téhle kategorie. Přišel můj čas, tohle je moje šance," řekl.

Brit Joshua je v profesionálním ringu neporažen, z 22 zápasů 21 vyhrál knokautem, všechna vypsaná kola s ním odboxoval jen Parker. Naposledy tituly včetně méně významné IBO obhájil v září proti ruskému soupeři Alexandru Povětkinovi ve Wembley. Červnový duel bude pro olympijského vítěze z Londýna prvním startem mimo Británii v profesionální kariéře.

Reklama