Hlavní obsah

Šla do plavek a tohle je výsledek

Praha

Sportovkyně, která umí o sobě dát vědět. Paige VanZantová zápasí v nejprestižnější MMA lize na světě UFC. Zde už stihla osm bitev. Umí se předvést také mimo klec. Pětadvacetiletá Američanka nafotila seriál fotek pro světově uznávaný časopis Sport Illustrated. Co dokáže předvést na pláži i v kleci, se můžete podívat ve videích.

Foto: Facebook: Paige VanZant

Zápasnice MMA, nejprestižnější organizace UFC. Paige VanZantová si odskočila z klece na pláž.

Článek

Dvanáct profesionálních zápasů, osm výher a čtyři porážky. Taková je bilance Američanky v MMA. Teď si dává od tréninků pauzu kvůli zlomenině ruky. Ta se hojí dobře, proto kývla i na nečekanou nabídku.

„Byla jsem neuvěřitelně šokovaná, když ze Sport Illustrated zavolali a zeptali se, jestli bych nechtěla být součástí jejich časopisu. Neustále jsem musela dokazovat světu a fanouškům UFC, že můžete být krásná a mít špatný zadek ve stejný čas. Teď je na mně, abych zazářila," citoval zápasnici server si.com.

Podle záběrů je patrné, že se dílo podařilo. Až se členka stáje UFC uzdraví, opět vkročí do klece. „Boj nikdy nebyl mou vášní. Zápasy jsem nikdy nesledovala jako dítě. Boj si mě našel. Jednoho dne jsem vešla do gymu a uvědomila si, že jsem doma. Moje kariéra vylétla, když mi bylo osmnáct. Je to fofr, mé rozhodnutí. Den po dni obětovat a pilovat, abyste zažili ten nejúžasnější pocit na světě, když vám zvednou ruku po válce v kleci," objasnila VanZantová, proč se věnuje bojovým sportům.

Na zranění má smůlu. V lednu minulého roku měla podobný problém. V prvním kole na galavečeru UFC duel s Jessicou-Rose Clarkovou v St. Louis prohrála. V oktagonu ale vydržela předepsaná tři pětiminutová kola i přes zlomeninu ruky. Co předvede VanZantová, až bude zdravá?

Reklama

Související témata: