Hlavní obsah

Historický moment. Zaplněná O2 arena až po strop. Kdo bude československým králem?

lik, jabSport.cz

Čistokrevné MMA, žádný mix. Devátého listopadu se má téměř dvacet tisíc lidí nahrnout do O2 areny a sledovat galavečer organizace OKTAGON MMA. Největší událost tohoto sportu v Česku. Hlavním zápasem bude střet dvou ikon československého MMA, právě ty mají přitáhnout nejvíce fanoušků. Proti sobě nastoupí šampion Bellatoru Attila Végh a první Čech v UFC Karlos Vémola. K nim se připojí minimálně dalších deset zápasů v kleci.

Teď je čas, aby Attila zabral, jinak přijde jeho sedmá prohra, říká před zápasem století Karlos VémolaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Végh s Vémolou, za mě to je zápas, který je pro české MMA maturitou dospělosti. Pro nás, pro bojovníky, vše, co se kolem bude dít, bude za odměnu. Dárek, který jsme si odmakali, oddřeli. Pojďme si ho užít a udělejme z toho nejdražší a nejnavštěvovanější akci O2 areny. Zjistěme, že můžeme konkurovat největším sportům a show v Čechách a na Slovensku," těší se promotér akce Ondřej Novotný.

Dva muži v Kristových letech, dva bojovníci, kteří psali československou historii MMA. Nová generace fanoušků vidí a sleduje mladší hrdiny, nastupující gladiátory, jenže bez těch, kteří začínali zápasit v tělocvičnách a sokolovnách, by se MMA neposunulo. Tito dva se navíc dostali do světových organizací.

Kdo se proti sobě postaví?
Attila Végh
Šampion Bellatorurok 2013
Věk33 let
Zápasy43
Výhry32
Prohry9
SériePoslední duel prohrál
Zápasy za poslední 3 roky6 (3 výhry)
Řekl před zápasem: "Attila come back. Po porážce jsem hladovější, jdu do toho. Uvidíme se 9. listopadu v O2 areně."
Karlos Vémola
První Čech v UFCrok 2010
Věk33
Zápasy31
Výhry26
Porážky5
Série10 výher v řadě
Zápasy za poslední 3 roky10 (10 výher)
Řekl před zápasem: "Nejen, že půjde o zápas století, bude to můj životní zápas!"

Karlos Terminátor Vémola vyřídil Prince.Video: Sport.cz

„Tohle je zápas století. Attila je pořád největší slovenský šampion a já jsem československá jednička. Tohle bude největší zápas na naší půdě, jaký kdy byl. Doufám, že Attilu poslední prohra nakopne a začne dřít a makat a předvedeme výborný zápas. Poslední tři zápasy se mu úplně nepovedly, a pokud by nastoupil takhle do našeho zápasu, tak bych ho ukončil v prvním kole, ale to se, myslím, nestane,“ tvrdí Vémola, který má respekt před slovenským zápasníkem, ale za pár měsíců bude jeho sokem v kleci.

Foto: OKTAGON MMA

Zápas století pro organizaci OKTAGON MMA.

Řekli o sobě
Attila Végh
„Karel Vémola je pro mě člověk, který zpopularizoval MMA na československé scéně. Bojovník, silný a tvrdý zápasník, ke kterému mám respekt. Ale vyhraji samozřejmě já, bude to potvrzení všeho, co jsem v kariéře dokázal. Je to největší událost, která kdy v našem oboru byla, a věřím, že do toho dáme všechno.“
Karlos Vémola
„O tomhle zápasu jsem nikdy nepřemýšlel, ale zřejmě to k němu směřovalo. Já a Attila jsme stejný ročník, on je největší slovenský bojovník, já jsem nejlepší český, naše životní cesta se vyvíjela podobně a na konci té cesty bude jenom jeden vítěz. Pro mě je to nejen souboj století, ale životní souboj, do kterého dám všechno, protože být králem Česka i Slovenska pro mě znamená všechno."

Terminátor poslední zápas vyhrál, v dubnu porazil na galavečeru Night of Warriors Prince Aounallaha, Végh prohrál v červnu v Bratislavě s Virgilem Zwickerem, který Slováka vypnul v prvním kole. Pro mnohé překvapení večera bylo na světě.

„Jsem člověk, prohra mě mrzí, ale nejsem zraněný, můžu se dál připravovat a dělat to, co miluju. Do přípravy dám všechno a vyjde mi to. Už jsem i veselý. Cítím se dobře, miluju trénovat. Dám jeden příklad. Alkoholik, když se ráno probudí a nemůže si dát panáka, tak se třese. My fighteři trénujeme každý den, když nemůžeme, je nám zle, potřebujeme to. Pokud nemáme zranění, fungujeme do smrti. Do přípravy dám vše a vyhraju,“ je přesvědčený Végh.

Kapacita O2 areny pro tento galavečer má být 19 600 míst. Za první den prodeje, který byl ve středu, fanoušci vykoupili pět tisíc vstupenek.

Přivítání v kleci slovenské hvězdy. Attila Végh se dočkal velkého potleskuVideo: SPORT.CZ

Reklama

Související témata: