Hlavní obsah

Dvoumetrový obr se rube v kleci a má unikátní koníček. Háčkuje!

Praha

K neuvěření, ale je tomu tak. Maurice Greene je zápasníkem MMA, rube se v kleci UFC, měří dva metry, váží 120 kilo a jeho koníčkem je... Američan háčkuje, touto zálibou si krátí čas, takto dokáže zklidnit svou hlavu. I proto má unikátní přezdívku The Crochet Boss - Šéf Háčkování.

Foto: Facebook: The Crochet Boss

Maurice Greene, zápasník MMA, který rád háčkuje.

Článek

Třiatřicetiletý bojovník své tři zápasy v nejprestižnější organizaci vyhrál. Premiéru v profesionálním MMA si připsal v roce 2012, háčkování se věnuje ještě déle. V tréninku boxuje, kope, maká. Klasika, kterou odvádí další bojovníci. Pokud má volno, vytáhne barevná klubíčka příze a háček. Svetry, šály, dečky, čepice. Co je libo.

„Takto udržuju ruce v pohybu. Jsem v pohodě, vezmete jen klubíčko a háček. Vše jsem koupil v obchodě a můžete udělat něco, co vás udrží v teple deset let," nechal se před časem slyšet Greene pro server fox9.com.

Dvoumetrový chlap se naučil háčkovat před deseti lety. Takto trávil čas při přejíždění ve vlaku v Chicagu. Od té doby vyrobil více než 150 výrobků, od čepic až po šátky.

„Třeba v šatně před zápasem je čas. Potřebuji něco pro uklidnění. Je mi jedno, co kdo říká, všichni jsme nervózní. Tohle uklidňuje mé motýly," nenechává se rozhodit svým výjimečným koníčkem Greene.

Háček, velké ruce a obrovský chlap. Kdo vidí toto spojení poprvé, neubrání se údivu. „Mým cílem je lidem ukázat, že bojovníci nehledají stále jen zápasy," řekl mimo jiné Greene, který daroval také čepici šéfovi UFC. I Dana White poznal, jak hřeje příze z rukou obra.

Reklama

Související témata:
Háčkování
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články