Hlavní obsah

Nečekaný comeback legendy. Do boje jde v 55 letech!

Praha

Návrat, který se často nevidí, comeback, nad kterým mnozí budou možná kroutit hlavou. Přesto vzbudí zájem. Do ringu opět vstoupí boxerská legenda Nigel Benn, kterému je pětapadesát let! Třiadvacet let neměl zápas, naposledy byl mezi provazy v roce 1996, teď si připíše duel v roce 2019. „20 let. Jsem zpátky. Jsem připraven. Ještě jednou. Cítím se dobře. Brzy se uvidíme,“ napsal Angličan na instagram.

Foto: Facebook: Nigel Benn

Do ringu se vrátí boxerská legenda Nigel Benn (vlevo), kterému je pětapadesát let. Třiadvacet let neměl zápas.

Článek

Benn by se měl objevit v ringu 23. listopadu v Birminghamu. Otázkou je, kdo s ním bude bojovat. Potencionálními soupeři jsou například Chris Eubank a Carl Froch. S prvním Benn boxoval už v roce 1990 a 1993 a dnes mu je třiapadesát let, druhý je o jedenáct let mladší. I pro tyto dva by šlo o návrat k zápasu po dlouhých letech.

Bývalý mistr světa ve dvou váhových kategoriích je britskou sportovní legendou a v devadesátých letech minulého století byla známa jeho rivalita právě s Eubankem, možným listopadovým soupeřem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

“He’s back! I wonder who he will face 🤔 @JoeCalzaghe @RoyJonesJunior @BernhardHopkins @Chris Eubank @SteveCollins @CarlFroch or is it someone else?”

Příspěvek sdílený Nigel Benn (@nigelbennofficial),Zář 6, 2019 v 4:20 PDT

Server talksport.com přišel s více jmény, která by se mohla objevit s Bennem v ringu. „Joe Calzaghe, Roy Jones Jr, Bernard Hopkins, Chris Eubank, Steve Collins, Carl Froch, nebo ještě někdo jiný?"

Benn si připsal premiérový profesionální duel v roce 1987, poslední o deset let později. První porážku poznal až po dvaadvaceti výhrách. Celkem odboxoval 48 zápasů, 42 jich vyhrál, z toho 35krát stylem K.O. I proto si vysloužil přezdívku Dark Destroyer, tedy Temný Ničitel, který vyznával tvrdost a nebál se těžkých zápasů. Teď si může ještě jeden připsat. Neznámou je, v jaké bude formě, co mu tělo dovolí.

Reklama