Hlavní obsah

Stavba pro kultovní bitvu vyrostla za dva měsíce. Aréna gladiátorů pojme 15 tisíc fanoušků

Velká akce si zaslouží patřičné investice a zázemí, které budí pozornost. Přesně tohle si řekli v Saúdské Arábii. Pro boxerský duel mezi Anthonym Joshuou a Andym Ruizem v Rijádu postavili nový stadion pro patnáct tisíc fanoušků. Odveta, kde půjde o tituly organizací WBA, WBO a IBF, se odehraje 7. prosince. První duel v červnu skončil překvapením, do té doby neporažený Joshua poprvé v kariéře narazil.

Foto: matchroomboxing.com

Dirijáh Arena vyrostla v Saúdské Arábii za dva měsíce, na box přijde 15 tisíc fanoušků.

Článek

Kultovní zápas si žádá velkolepý prostor. Místo po vzoru gladiátorských arén je na světě. Stavební práce na Dirijáh Areně začaly před dvěma měsíci. Nyní je vše podstatné hotovo. „Aréna a místo jsou naprosto úchvatné. Nemůžeme se dočkat," řekl BBC promotér Eddie Hearn, který místo titulového duelu před pár dny navštívil.

Na aréně pracovalo 175 lidí a bylo na ní využito 295 tun oceli, která by se do délky natáhla na 57 kilometrů. Celý areál se rozkládá na 10 tisících metrech čtverečních. Zapotřebí bylo celkem 3 tisíce metrů čtverečních lešení. Ve videu můžete vidět, jak vypadala aréna po šesti týdnech výstavby.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🏟 Going up... 🏗 #RuizJoshua2 #ClashOnTheDunes

Příspěvek sdílený Matchroom Boxing (@matchroomboxing),Lis 14, 2019 v 6:22 PST

Oba boxeři jsou už v místě zápasu, nyní je čekají reklamní povinnosti a mediální tour před  zápasem, který bude patřit k boxerským vrcholům roku 2019.

„Bude to neuvěřitelná noc a jsem nadšený, že tam bude mnoho mých fanoušků, zejména z Velké Británie. Určitě to bude noc, o které lidé budou vyprávět svým vnoučatům. Půjde o jeden z ikonických večerů boxu. V Saúdské Arábii odvedli skvělou práci," uvedl Joshua pro Matchroom Boxing.

"Psal jsem historii v New Yorku (první zápas s Joshuou) a znovu ji budu psát v Saúdské Arábii," věří si Ruiz, majitel mistrovských pásů, kterého čeká 7. prosince první obhajoba.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Rollin’ through arrivals 🧳🚶🏾‍♂️🇸🇦 @diriyahseason

Příspěvek sdílený Anthony Joshua (@anthonyjoshua),Lis 24, 2019 v 6:31 PST

Reklama

Související témata: