Hlavní obsah

Nejhorší moment přišel po porážce. Dokud máš monokl, musíme točit, zavolali Véghovi

Praha

Jedno z nejlepších období svého života prožívá zápasník MMA Attila Végh. V listopadu porazil ve vyprodané O2 areně Karlose Vémolu, za pár dnů jeho žena porodí dítě a on sám v pondělí promluvil o novém filmu, který mapuje celou jeho výživnou kariéru. Dětství, vrcholy, pády a záběry, které byly doteď ukryty v rodinném albu.

Attila Végh: Dokumentární film ATTILA. Ten, který porazil VémoluVideo: VDN promo TV

 
Článek

„Jsem velmi nadšený, že budu mít vlastní film. Tohle je sportovcův sen. Být šampionem a pak mít vlastní film. To o čem jsem sníval, je tady. Ve filmu lidi uvidí, jak jsem začínal, celou mou kariéru. Myslím, že to bude velmi zajímavé, těším se," přiznal v pondělí večer při oficiálním představení.

Třicet hodin záznamů od pěti let sportování, k tomu dalších šedesát během ročního natáčení. Z tohoto kvanta nyní střihači vyříznou část, která půjde do kin na začátku roku 2020. Na Slovenku bude film nasazen v 96 kinech na přelomu ledna a února. V Čechách ve stejný čas, případně v polovině února.

Karlos Terminátor Vémola padl. Dostal K.O. od Attily Végha za 127 sekund zápasu.Video: Sport.cz

„Musím říct, že Attila Végh je nejpříjemnější bojovník na spolupráci. Jak jsou zápasníci ve fyzickým a psychickým vypětí, jsou někdy naštvaví, otrávení, ale on nás nikdy nevyhnal s kamerami. Zaznamenali jsme slzy, naštvání, lásku, tréninky, zákulisí. Myslím, že to bude jeden z nejupřímnějších sportovních dokumentů," je přesvědčený promotér filmu Petr Větrovský.

Fanoušci uvidí záběry ze sedmi zemí. Slovensko, Česko, Rakousko, Thajsko, Polsko, Rusko a USA. „Točili jsme asi rok. Patrně nejhorší moment byl po porážce (červenec 2019 a prohra v Bratislavě s Virgilem Zwickerem), když mi zavolali, že musíme točit, dokud mám monokl. Hodně věcí ale přizpůsobili mým tréninkům, volnu. Bylo to náročné, ale dalo se to zvládnout," řekl Végh, který se nyní soustředí na rodinu. Případná odveta s Vémolou, po které český Terminátor touží, ho zatím nezajímá.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Slovák Attila Végh (vpravo) se stal vítězem souboje s Karlosem Vémolou (vlevo) a vyprodaná O2 arena se nestačila divit. K.O. za 127 sekund.

„Teď se jednoznačně soustředím na rodinu, budeme mít dítě. Co bude dál, uvidíme. K odvetě nepovím ne, nepovím ano. Zatím tohle vůbec neřeším," zopakoval slovenský zápasník, který ještě neví, zda se vůbec v roce 2020 v oktagonu objeví.

„Ani na tohle neumím dát odpověď. Nebyl to můj poslední zápas (s Vémolou), ale chci trochu klidu. Měl jsem čtyři náročné měsíce, zažil jsem peklo," přiznal.

"Rok se nechal trpělivě natáčet, i když se mu to někdy nelíbilo, děkuji mu za trpělivost. Je to první československý zápasník MMA, který bude mít film," dodal Větrovský.

Reklama

Související témata: