Hlavní obsah

Grapplingový galavečer v Praze má svého krále. Těžkou váhu ovládl Slovák

Praha
Aktualizováno

Jak se dokážou pohybovat těžké váhy na žíněnce, co vše mohou předvést? To vše jste mohli sledovat v přímém přenosu na Sport.cz, který vám nabídl Choketopus Grappling Challenge 7. Souboje borců z české špičky, kde své umění předvedli také držitelé černých pásů z Evropy. V šestnáctičlenné pyramidě těžkých vah se bojovalo o titul ve váze +99 kg, kterou nakonec ovládl Richard Husenica ze Slovenska.

Živě: Grappling turnaj bojových sportů Video: Choketopus

 
Článek

Akce začala v 19 hodin a probíhala v Praze v MeetFactory. Organizátoři připravili hlavní turnaj, kde se předvedly těžké váhy. K tomu se na tatami ukázali také nadějní zápasníci do 77 kilo v takzvaném Inkubátor Cupu, v tom nakonec zvítězil Vojta Válek. Celkem bylo na programu jedenadvacet soubojů.

Grappling, submission wrestling, někdy Brazilské Jiu Jitsu a zkráceně no-gi. To vše označuje mladý bojový sport zaměřený na boj na blízkou vzdálenost ať už v postoji či na žíněnce.

Zdánlivě může připomínat judo nebo volný zápasnický styl, ale odlišuje ho hlavně propracovanost bezpočtu pozic, škrcení a manipulací s končetinami, pomocí kterých se snaží zápasníci donutit soupeře utkání vzdát.

Údery a kopy jsou zakázané, o to více nutí zápasníky vymýšlet efektivní způsoby, jak soupeře přinutit kapitulovat.

Reklama