Hlavní obsah

Králem je tank ze Surinamu. Muradov se probil do TOP 10, k tomu už zná dalšího soka v UFC

Praha

Bojovat v nejlepší MMA organizaci je prestiž. Pokud se navíc dostanete do nejlepší desítky, ještě více na vás zasvítí světla pozornosti. Svůj díl přízně od UFC získal Machmud Muradov, který skončil na sedmém místě mezi nováčky, kteří zápasili v minulém roce v americké organizaci.

Foto: Facebook: Makhmud Muradov

Machmud Muradov v tréninku. Co předvede v roce 2020?

Článek

Čech s uzbeckými kořeny má současné době třináct výher v řadě. V minulém roce stihl šest duelů, což je číslo, které se na takové úrovni často nevidí. Jednu výhru si připsal na akci Night of Warriors a XFN. Dvakrát uspěl pod stájí OKTAGON MMA. Poté dostal laso od UFC a dvakrát slavil výhru.

„Nový rok, nové výzvy. Společně jdeme za dalším vítězstvím. Moc vám všem děkuji za vaši podporu. Děkuji pánu Bohu za vše, co mi dává. Baví mě každý den mého života!" nechal se devětadvacetiletý bojovník slyšet na instagramu.

Jelikož byl Muradov loni v zápasovém rytmu, vzal v UFC zápasy, i když neměl ideální čas na přípravu. Na premiéru dostal dva týdny tréninků, na druhý duel měsíc. I přesto vždy uspěl.

V září v Kodani porazil na body Alessia Di Chirica z Itálie. V prosinci ve Washingtonu na něj nestačil Trevor Smith, ve třetím kole dostal zničující K.O., když šel po pravém háku k zemi. Američanovi po přesné kombinaci vyletěl chránič z úst. Díky tomu momentu Muradov poté obdržel šek na padesát tisíc dolarů jako odměnu, což je v přepočtu více než milion korun.

Jaký bude rok 2020? Muradov neodpočíval ani přes Vánoce, protože vyjednával o dalším duelu pod organizací UFC. „Za chvíli budou dobrý zprávy, čekáme na podpis soupeře z Top 15 v UFC," svěřil se zápasník koncem prosince. V pátek večer přišly weby mmajunkie.com a mmafighting.com s informací, že Muradov má mít zápas 14. března v Brazílii s domácím Antoniem Carlosem Juniorem. Na přípravu teď bude mít podstatně delší období.

MMA 2020

Muradov skončil v TOP 10 nováčků UFC na sedmém místě. Králem se za minulý rok stal Jairzinho Rozenstruik. Těžká váha ze Surinamu, která nastoupila do čtyř duelů a pokaždé vyhrála.

Jedenatřicetiletý zápasník si připsal poslední zářez na začátku prosince. Osm sekund před koncem pětadvacáté minuty přiletěla rána a fanoušci v hale nadskočili. Rozhodčí bitvu ukončil, oficiálně čtyři sekundy před koncem duelu. Alistair Overeem odešel s roztrženým rtem. Rozenstruik tímto duelem vylepšil své skóre na deset výher, ještě neprohrál

Co přinese rok 2020 z pohledu české scény? Na zápas se připravuje Muradov, ten by měl jít na scénu v polovině března. Lucie Pudilová bude bojovat 25. ledna v USA proti Justine Kishové. Přidá se ještě někdo další?

Reklama

Související témata: