Hlavní obsah

Věřím, že McGregor vyhraje. Pak nás čekají nevídaný fighty, je přesvědčený Vémola

Rebel a král v jedné osobě se vrací a svět je připraven hltat jeho comeback. Zápasník MMA Conor McGregor je ikonou tohoto sportu. Po více než roce se vrací do oktagonu, v sobotu 18. ledna se představí na galavečeru UFC v Las Vegas, kde poměří síly s Donaldem Cerronem. „Je více fighterů, kteří by se nemuseli vracet, ale chybí jim vítězství, být král, jednička. Conorovi jde po porážce hlavně o prestiž,“ myslí si Karlos Vémola.

Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola věří, je Conor McGregor o víkendu vyhraje.

Článek

Bude se McGregor po zápase radovat z vítězství?

Doufám, že vyhraje, ale je těžké soudit, v jaké je formě. Zprávy jsou takový, že má formu, takže doufám, že zápas zvládne. Cowboy je pro něj dobrý soupeř, co se týče stylu, věřím, že se král vrátí.

Více jak rok nezápasil, může tento fakt být pro něj problém?

Tohle je velice individuální. Někomu může pauza prospět, odpočine si od tréninků, stresu. Někomu zase uškodí, ale on je ještě mladej, podle mě, jemu volno prospělo. Má úplně jinou chuť do tréninku a vrátí se v ještě lepší formě.

Poslední zápas vyhrál v roce 2016, což není dobré na psychiku, ale on měl vždycky dobrou hlavu, souhlasíte?

Mít dobrou hlavu a sebevědomí, to je strašná výhoda. Hlava ale bude pracovat jen pokud ví, že má natrénováno. Poslední výhru má v roce 2016, přesto věřím, že se vrátí úspěšně.

Potřebuje UFC a MMA úspěšný návrat McGregora?

MMA nikdy nebylo na vzestupu jako s ním. On udělal nejvíc. Pokud vyhraje, dojde si pro zápas s Masvidalem, pro odvetu s Nurmagomedovem. Tohle pak budou nevídaný fighty, který tady ještě nebyly a ani nebudou. Návrat ho může strašně nakopnout.

McGregorovi je jednatřicet, splnil si sny, je finančně zabezpečený. Jak těžko se vrací k dřině, každodenním tréninkům, odříkání, striktní stravě?

Nemusel by, ale někdy ani tohle nestačí. Je více fighterů, kteří by se nemuseli vracet, ale chybí jim vítězství, být král, jednička. Conorovi jde po porážce hlavně o prestiž.

Touha, která je víc než peníze?

Když víte, že ještě můžete, tak se tohle špatně přijímá. Pokud někdo nemůže, dobře, to je ale něco jiného. My jsme ve věku, kdy stále můžeme. Pro někoho je touha se vrátit víc než peníze.

Reklama

Související témata: