Hlavní obsah

Sběrač K.O. se vrací do ringu. Už před řežbou o titul a miliony bylo rušno

Praha

Světový box opět zažije jedno z představení těžkých vah, které vybočí z průměru. Zaprvé půjde o profesionální pás organizace WBC. A zadruhé se proti sobě postaví světová dvojka a čtyřka. Navíc oba neporažení a mimo ring výrazní boxeři. V noci ze soboty na neděli si dají v Las Vegas odvetu Deontay Wilder a Tyson Fury. První zápas skončil remízou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trashtalk v podání Tysona Furyho a Deontaye Wildera před sobotním zápasem o titul v těžké váze organizace WBC.Video: sntv

 
Článek

Výjimečné datum bylo stanoveno pro tento duel – 22. 2. 2020. Kdo vyhraje druhý vzájemný duel? Oba měří přes dva metry, jsou nepřehlédnutelní, což předvedli i před zápasem, když se potkali. Oba rádi mluví, oba mají rádi pozornost, a tak slovy nešetří. Došlo i na strkanice, které muselo hasit připravené okolí.

„Už jen pár dní, hlídej pás, děvko. Tři roky jsem neměl zápas, stejně jsi mě neporazil," vyslal Fury také k soupeři. Ten si samozřejmě nenechal hodnocení líbit a připomněl rivalovi, že zápas s ním mu pomohl, když on jel v drogách a přemýšlel o sebevraždě. „Já tě dostal zpátky, na to nezapomínej," vypálil Wilder, který vyhrál 42 profesionálních utkání mezi provazy, z toho 41 stylem K.O.!

Deontay WilderJméno a příjmeníTyson Fury
22. října 1985, TuscaloosaDatum a místo narození12. srpna 1988, Manchester
USAStátní příslušnostVelká Británie
201 cmVýška205 cm
2008Profesionálem od2008
42 výher (z toho 41 k.o.), jedna remíza, žádná porážkaBilance v profesionálním ringu29 výher (z toho 20 k.o.), jedna remíza, žádná porážka
2.Postavení na žebříčku Boxrec4.

Poprvé se oba potkali v prosinci 2018. Trojice rozhodčích po vyrovnaném průběhu duelu, který se odehrál v Los Angeles, přidělila oběma boxerům stejně bodů. Wilder tak zůstal mistrem světa v těžké váze organizace WBC.

I když byl Američan favoritem, poslal Angličana dvakrát na podlahu v devátém a dvanáctém kole, neslavil. Od tohoto duelu jedenatřicetiletý Fury vyhrál dva zápasy, nestačili na něj Tom Schwarz a Otto Wallin.

O tři roky starší Wilder stihl také dva souboje, i tady odešli dva boxeři poraženi, a to Dominic Breazeale a Luis Ortiz.

Bilance obou boxerů je ohromující, celkem mají za sebou 71 výher, žádnou porážku a dvě remízy. Každý po jedné ze vzájemného měření sil. Že by víkendový duel přinesl další nerozhodný stav, je více než nepravděpodobné. Kdo bude majitelem mistrovského pásu organizace WBC?

„Vím, že se chystá bojovat, ale já přicházím také bojovat. Minule jsem něco nedokončil. Je malej, sundám ho, o tom není pochyb," řekl troufale Fury. „Ty jsi ten, kdo byl na zemi," reagoval trefně Wilder před bitvou, která může pro oba boxery znamenat příjem 40 milionů dolarů.

„Box je zpátky," nechal se slyšet promotér Bob Arum. Sportovní show může začít.

Reklama

Související témata: