Hlavní obsah

V mládí jsem jezdil z koncertů s rozkopanou hlavou, přiznává rapper. Teď zažije hukot v kleci

Praha

Život naruby. Přirovnání, které dokonale sedí. Na vlastní tělo ho nyní prožívá člověk, do kterého byste to ještě před pár měsíci neřekli. Koncerty, večírky, alkohol. Teď galeje při trénincích, zdravá strava, regenerace. Rapper Ironkap si v pátek na galavečeru IAF v O2 Universum střihne zápas v K1. A podle jeho slov dal do přípravy vše.

V mládí jsem často jezdil z koncertů s rozkopanou hlavou, přiznává před prvním zápasem v K1 rapper IronkapVideo: Sport.cz, I Am Fighter

 
Článek

„Ten zápas je sekundární věc, chtěl jsem zažít přípravu, změnit režim. Nemyslím si, že bych měl úplně strach. Roky vystupuji před fanoušky, ale samozřejmě rozlišuji koncert a zápas. Je pravda, že v našich punkových letech, když jsme začínali s jinou kapelou, tak jsme se na koncertech často prali a jezdil jsem domů s rozkopanou hlavu, takže si myslím, že tohle je furt sport, je tam rozhodčí, horší to určitě nebude," myslí si Jakub Ironkap Studený.

Přípravu před více než rokem zažil nanečisto, když se připravoval jeho kolega Marpo z kapely TroubleGang na boxerský zápas s Rytmusem. Teď sám ochutnal cepování a disciplínu v plných dávkách.

Kamarádi z jednoho MMA gymu si to rozdají ve finále reality show. Šílené na psychiku, říká promotér.Video: Sport.cz

„Do tréninku jsem dal úplně všechno. Kompletně jsem změnil soukromý život. Nebudeme tisíckrát omílat, že jsem přestal pít a začal jíst zdravě. Omezil jsem i stýkání s kamarády, vše bylo podřízené tréninku," přiznává Studený, který změří síly s Ondřejem Maruškou.

Zápas v K1 je součástí bojové karty galavečeru IAF. Hlavním bitvou bude MMA mezi Tomášem Deákem a Moktarem Benkačim z Francie. Až tihle dva půjdou do klece, Studený už bude znát svůj ortel, bude vědět, jak dopadlo jeho tělo a hlava.

Do zápasu jede v nastaveném režimu. Tedy přísném.

„Jsem hodně nervózní, jsem nasírací a obrovskej respekt k vám, kteří se mlátíte častěji. Normální smrtelník si tohle neumí představit. Každý by si to měl zkusit. To je rada bývalého alkoholika normálním lidem," přehrává si Studený před premiérou měsíce odříkání. A absťák bez alkoholu, ten rozhodně nemá.

„Bez alkoholu to je úplně bez problémů, já si z toho dělám trochu legraci. Já piji jen na koncertech. Doma mám velkej bar, ale sám si panáka nedám. Ale je pravda, že dieta je náročná a výdej šílenej. Ale myslím si, že se mi potvrdilo, že úplně věci nevzdávám."

Teď přijde maturita. Žádný trénink. Pátek večer a ostrý zápas, který můžete vidět v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: