Hlavní obsah

Jsem nejtvrdší chlap v 54 letech. Jednou ranou ho rozbiju, rozvášnil se otec boxerského šampiona

Jeho syn je nadměrné velikosti, navíc boxerský šampion těžké váhy, přesto v otcovi stále hoři srdce ochranitele. Boxera Tysona Furyho se zastal John Fury, ten vypnul hrudník a poslal pár ostřejších vyjádření přes oceán. Adresátem byl prezident nejsledovanější MMA organizace UFC Dana White. „Jsem nejtvrdší chlap v 54 letech. Jednou ranou bych ho mohl rozbít,“ cituje otce anglického rohovníka dailymail.co.uk.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Tyson Fury se raduje z titulu WBC.

Článek

Šéf UFC prohlásil, že pokud by se Tyson rozhodl přejít od boxu k MMA, najde White tunu chlapů, kteří by s ním rádi bojovali. „Proč by to ale dělal," zeptal se sám sebe White a také si odpověděl.

„Elitní bojovníci MMA by ho rozdrtili, bude lepší, když zůstane u boxu a neohrozí svoje zdraví. On může být součástí tří nebo čtyř největších boxerských zápasů v historii těžké váhy. Proč by někam chodil, když může zůstat tam, kde je."

Tuhle pasáž si Fury starší přeložil po svém. V Americe nevěří synově talentu, přitom on má srdce a talent předvést se i v jiných sportech.

„Jak může syna odepsat. Hloupě mluví. Jsem nejtvrdší 54letý chlap na planetě a dokážu to kdykoli a kdekoli. Zadarmo i za peníze. Neberte si jméno mého syna do pusy, pokud o něm dobře nemluvíte."

Tyson Fury se před třemi týdny stal králem těžké váhy organizace WBC, když porazil v Las Vegas Deontaye Wildera a připravil ho o titul. Američan byl dvakrát počítán, byl pod tlakem, krvácel, dostával naloženo a v sedmém kole jeho roh hodil do ringu ručník, už se na bití nemohl koukat. O vítěze tohoto duelu se táta bojí.

Třetí vzájemný zápas mezi těmito velikány by měl proběhnout 18. července opět v Las Vegas.

Reklama

Související témata: