Hlavní obsah

Chvála komentátorů a zlomená ruka. Boxeři se vrací z olympijské kvalifikace s nulou

Londýn/Praha

V Londýně nula, olympijský kvalifikační turnaj nepřinesl českému boxu žádné místo pod pěti kruhy v Tokiu. Nejblíže byl Kevin Godla, který ale ve druhém kole nestačil na favorita a prohrál s domácím Peterem McGrailem. Čech s dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa padl 0:5 na body.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kevin Godla (v modrém) ve 2. kole olympijské kvalifikace nestačil na Brita McGrailaVideo: sntv

 
Článek

„Godla zápas prohrál na body u všech rozhodčích, ovšem s nasazenou jedničkou udělal velmi pěkný zápas, který byl oceněn i komentátory," napsal czechboxing.cz.

Pondělí bylo posledním dnem kvalifikačního turnaje v Londýně. A to nejen pro české boxery. Vzhledem k celosvětově závažné situaci kolem koronaviru bylo rozhodnuto, že se kvalifikační turnaj v Londýně ruší.

V pondělí v prvním kole prohráli také Pavel Polakovič a Miloš Bartl, proti němu se postavil Švýcar Angel Roque.

"Bartl první kolo v druhé polovině absolutně přebral, dokonce svým silným úderem soupeře citelně zasáhl a na chvíli ochromil, ale bohužel při této silné ráně došlo ke zranění. Soupeř byl zaskočen a začal velmi brutálně faulovat, za což si vysloužil od ringového rozhodčího veřejné napomenutí. Nicméně zranění Bartla bylo natolik vážné, že mu trenéři z rohu hodili ručník a zápas byl ukončen. Bartl si způsobil tříštivou zlomeninu nadzápěstních kůstek a čeká ho operace," vysvětlil situaci czechboxing.cz.

Kvalifikační turnaj v Londýně byl pro všechny boxery předčasně zrušen po třech dnech. Neodehraje se ani následující světový kvalifikační turnaj v Paříži.

Reklama

Související témata: