Hlavní obsah

Šampion jede život na plný koule. Teď ale řeší bagr

Praha

Před pár hodinami se MMA svět oficiálně dozvěděl, koho bude mít v premiéře v UFC Jiří Procházka, šampion polotěžké váhy japonské organizace Rizin. V srpnu v Dublinu má bojovat s třicetiletým Volkanem Oezdemirem ze Švýcarska. „Pořád mi teď pípá mobil. Já na to ale dneska nemám čas, mám práci na zahradě, přijel mi bagr,“ hlásil sedmadvacetiletý bojovník brněnského Jetsaam Gymu ve středu ráno.

Foto: www.jiridenisaprochazka.cz

Další zastávka UFC. Jiří Procházka zná soupeře i termín pro premiéru v nejlepší MMA organizaci na světě.

Článek

Jste rád, že už je jméno odtajněno a přestanou spekulace?

(smích). Já jsem to moc nesledoval. Každý se mě na to ale ptal a já už nevěděl co odpovídat, co si vymýšlet. Jsem rád, že už je jméno venku a veřejně můžu cílit na soupeře, protože dohoda byla furt ve hvězdách. Uvidíme co, kdy, jak, protože situace ve světě je teď všelijaká.

Jste spokojený se soupeřem pro premiéru v UFC?

Určitě. Ve hře bylo více jmen, ale za tohoto soupeře jsem rád, je to kvalitní protivník, patří mezi pár nejlepších na světě. A tohle od UFC i od sebe očekávám. Tomuhle chci čelit, chci vítězit.

Ve hře byl i Thiago Santos, který bojoval v UFC o titul...

Já se vždycky soustředím na konečnou fázi, verzi, která bude. Do té doby to jsou jen spekulace. Nechával jsem to být.

Zápas má proběhnout v srpnu v Dublinu, jakou dáváte šanci této lokalitě?

Srpen je za tři měsíce, to už by se mohla situace ve světě uklidnit.

Jiří Procházka má jasno. V UFC ukážu, co ještě neviděliVideo: Sport.cz

Nelíbil by se vám více nějaký ostrov, větší napětí, dobrodružství?

Jo, ale mně to je jedno, v Dublinu jsem ještě nebyl. Irsko je krásná země. Ať už to bude kdekoliv, tak UFC je pro mě zážitek a velká zodpovědnost. Chci dobrý výkon, prostě jedeme.

Stalo se před rokem
Na svůj dosud největší zápas MMA kariéry přišel s národní vlajkou okolo ramen, psal se 21. duben 2019. Hrdost a touha po vítězství z něj sálala. Dočkal se výhry a loučil se opět s vlajkou. Jiří Procházka vybojoval v Jokohamě na galavečeru organizace Rizin FF mistrovský pás v polotěžké váze do 93 kilo, když porazil Američana Muhammeda Lawala. Soupeře ukončil předčasně ve třetím kole, když ho po sérii úderů poslal k zemi.

Jaké máte reakce od okolí?

Je toho hodně, pořád mi pípá mobil. Já na to ale dneska nemám čas, mám práci na zahradě, přijel mi bagr a dělám první zásahy do hlíny a upravuji si to tu k obrazu svému. Z toho mám teď větší radost.

Ozval se vám někdo z Japonska po zveřejnění soupeře?

Ozval se mi hlavní sponzor, který mě v Rizinu podporoval, chtějí se mnou navázat spolupráci i pro UFC. Z organizace Rizin ještě nikdo, ale s nimi komunikujeme průběžně. Občas se Japonci ozvou, označí mě na sociálních sítích, to jsem rád.

Jiří Procházka - Jetsaam Gym Brno
Věk27 let
Výška193 cm
Váha93 kg
Zápasy30
Výhry26 (23 K.O.)
Porážky3
Remíza1
Současná série10 výher
První zápas7. duben 2012

Před rokem jste vybojoval mistrovský pás Rizinu v polotěžké váze, vzpomněl jste si v úterý?

Včera jsem si na to vzpomněl. Zrovna jsem měl po strašně dlouhý době sparingy a spárovalo se mi úžasně. Před rokem jsem k něčemu přišel, viděl jsem posun. A po tomhle zápase, co všechno po něm bylo, jsem si uvědomil, že už rok zase pracuji na něčem novém a že to je to, co jsem fakt chtěl. Za to jsem moc rád.

Jak nemoc Covid-19 ovlivňuje vaše tréninky?

Už se situace pomalu vrací do normálu. Trénuji hodně sám, jedu svoji činkárnu, pytel. I tak můžu realizovat přesně to, co mám v hlavě, kam se chci dostat. Jsou to pro mě velký věci. Život teď má ty pravý koule, jde o souhrn všeho. Za ty roky se to sešlo, sedá si to, jak si představuji. Občas si to neuvědomuji, ale je to tak. Jsem za to rád, jsem za to vděčný.

Vyhraje Jiří Procházka premiéru v UFC?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 5117 čtenářů.

Reklama

Související témata: