Hlavní obsah

Procházka absolvuje debut v UFC na ostrově v Abú Zabí

Český bojovník MMA Jiří Procházka si odbude svůj debut v elitní organizaci UFC v Abú Zabí. Právě tam se totiž nachází tajemný "zápasnický ostrov", který po vypuknutí koronavirové pandemie anoncoval šéf UFC Dan White.

Foto: Jan Pelikán

Jiří Procházka, zápasník MMA.

Článek

White dnes oznámil, že galavečer UFC 251, na němž bude bojovat Procházka se Švýcarem Volkanem Oezdemirem, se uskuteční 11. července na ostrově Yas. Tam se například jezdí Velká cena Abú Zabí formule 1. Během dvou týdnů by se tam měly uskutečnit ještě tři galavečery.

"Všechno se odehraje na ostrově a nikdo ho neopustí. Zápasníci budou mít své soukromé ubytovny, kde budou moci trénovat. Dokonce budeme mít skutečný tréninkový oktagon v písku. Tamní infrastruktura je neuvěřitelná," uvedl dnes White.

UFC musela odložit po březnovém vypuknutí pandemie několik akcí. White v dubnu tvrdil, že je blízko zajištění soukromého ostrova, kde by zorganizoval zápasy pro bojovníky, kteří nemohou přijet do USA kvůli omezením v souvislosti s covidem-19. První galavečer UFC po pauze se konal 9. května bez diváků v Jacksonville na Floridě.

Reklama

Související témata: