Hlavní obsah

V jedenadvaceti seknul s fotbalem. Mladý gólman se chce bít v kleci

Praha

Krok, který patrně málokdo pochopí. Australský fotbalový brankář Isaac Richards v jedenadvaceti letech opouští fotbal. I když si v poslední sezoně připsal dva zápasy v nejvyšší domácí soutěži, končí, rozhodl se věnovat kariéře zápasníka MMA.

Foto: Profimedia.cz

Isaac Richards končí s fotbalem, jde vyzkoušet MMA.

Článek

Obrovský skok a změna pro gólmana Adelaide United, který opouští klub po pěti letech. Důvod pro takový životní krok? Richards se nechal slyšet, že jde o jeho osobní formu sebevyjádření.

„Změna mi pomůže pochopit a vyrovnat se s emocemi. Jsem nadšený, že se dostávám ze své pohodlné zóny, těším se, až svůj život věnuji skutečné vášni, tím jsou smíšená bojová umění," citoval mladého sportovce server talksport.com.

Tímto rozhodnutím byl překvapený sportovní ředitel klubu Adelaide. Pokud někdo chce skončit, většinou přechází do jiného klubu. Tohle byl ale jiný případ.

Miroslav Slepička vyzkoušel MMA zápasVideo: Sport.cz

„Nestává se každý den, že hráč vejde do vaší kanceláře a řekne, že se chce stát bojovníkem MMA. Jménem všech z Adelaide United chci poděkovat Isaacovi za jeho poctivost a čas v klubu, všichni mu upřímně přejeme v budoucnosti to nejlepší," popřál mladíkovi.

Podobný příběh si pamatuje i český fotbal, když se z fotbalového trávníku probil do klece bývalý reprezentant Miroslav Slepička. „Cítím se docela dobře, jsem připravený. Zatím jsem žádný zápas neměl, nevím, co čekat, ale těším se. V hlavě se mi přehrávají různé varianty, ale nechám se překvapit. Že bych si ale přehrával černý scénář, tak to vůbec. Já si to chci užít, odevzdat maximum, doufám, že to dopadne dobře," řekl v roce 2016 čtyřiatřicetiletý Slepička.

Zápas na galavečeru GCF nakonec vyhrál za 84 sekund, když si připsal K.O. Poté se opět vrátil k fotbalu do nejvyšší české soutěže.

Jak si povede fotbalista na druhém konci světa?

Reklama

Související témata: