Hlavní obsah

Jednou jsi kladivo a jednou hřebík. Tvrdá realita z MMA

Praha

Nedržel se taktiky a pykal, K.O. a konec zápasu. Tohle prožil před pár dny český zápasník MMA Roman Dik, který zápasil na galavečeru ACA 109 v polské Lodži. Ve druhém kole se nechal havířovský rodák unést a Levan Makashvili ho potrestal. Levý hák ho poslal k zemi na konci druhého kola.

Foto: Facebook: Roman Dík

Roman Dik (vpravo) a jeho soupeř. Úcta k soupeři nesmí chybět.

Článek

„Druhé kolo si bohužel pamatuji jen letmo. Když už se zápas začal vyvíjet v můj prospěch, tak asi dvacet sekund před koncem jsem upustil od taktiky, nechal se unést a pustil jsem se do přestřelky. Soupeř mě trefuje na bradu a já dostávám své první KO. Od té doby si už pamatuji, jen jak jsem se probral vzadu na lůžku s mým týmem," popsal na Instagramu Dik klíčový okamžik zápasu.

Souboj ukáže, kdo je lepší, a nejde jen o fyzické dispozice a naučené techniky. Velkou roli hraje také hlava, tu český zápasník tentokrát neovládl a prohrál se soupeřem, který poznal také slavnou UFC před pěti lety.

„Nejsem zklamaný z výsledku, ale z toho, že jsem v zápase neukázal zdaleka vše, na čem jsme celou přípravu poctivě dřeli. Mrzí mě to především z hlediska lidí, kteří mě po celou dobu přípravy podporují a stojí při mně. Je to sport a bohužel tohle k tomu sportu patří. Jednou jsi kladivo a jednou bohužel hřebík. Přesto jsem rád za možnost zápasit na ACA, kde jsem se mohl poměřit s kvalitním soupeřem světové úrovně a získat tak i cenné zkušenosti," ocenil i přes prohru téměř deset minut v kleci čtyřiadvacetiletý český zápasník, který i když byl naposledy hřebíkem, nechce věšet rukavice na hřebík.

Dik má v profesionální MMA kariéře za sebou 12 zápasů, osmkrát vyhrál. Jedenatřicetiletý Makashvili má skóre 17:3 a v UFC si připsal tři duely.

Reklama

Související témata: