Hlavní obsah

Kickbox v plné parádě. V Praze se představí velká jména

Praha

Páteční program pro vyznavače kickboxu je jasný. V Praze ve Žlutých lázních proběhne akce pod názvem Yangames, kde se v ringu představí česká špička, navíc z Nizozemska přijedou a vstoupí mezi provazy bratři Wilnisovi z elitní organizace Glory, kde jsou oba v TOP10.

Foto: Archiv Yangames

Na Yangames se představí v pátek také Michal Reissinger (vpravo), soupeřem mu bude Melvin Mané.

Článek

„Získat taková jména na turnaj mimo Glory není snadné, ale díky dobrým kontaktům a dlouhodobým vztahům je vyjednávání mnohem jednodušší. Oba bratři zápasí pod The Colosseum Gym v Utrechtu, kam jezdí trénovat Tomáš Hron," objasnila situaci organizátorka Monika Soukalová.

Zkušený Hron bude mít hlavní zápas na akci ve Žlutých lázních. Ve váze +91 kilo se mu postaví Claudio Istrate z Itálie.

Program Yangames
K-1, +91 kg, 3x3 min.
Tomáš Hron (CZE) vs. Claudio Istrate (ITA)
K-1, +91 kg, 3x3 min.
Jahfarr Wilnis (NLD) vs. Georgij Fibich (CZE)
K-1, +91 kg, 3x3 min.
Melvin Mané (CZE) vs. Michal Reissinger (CZE)
K-1, -85 kg, 3x3 min.
Jason Wilnis (NLD) vs. Vladimír Idranyi (CZE)
K-1, -71 kg, 3x3 min.
Robin Gillebaard (NLD) vs. Oto Dolívka (CZE)
K-1, -67 kg, 3x3 min.
Dag Hoke (CZE) vs. Matěj Nuska (CZE)
K-1, -70 kg, 3x3 min.
Jan Pajtaš (CZE) vs. Erik Micka (CZE)
Boxing, -91kg, 4x3min.
Vít Vladár (CZE) vs. Antonio Polichronidis (CZE)
Boxing am., -69 kg, 3x2 min.
Petr Florián /Hron/ vs. Vojtěch Bečvář /Berka/

„Ten před zraky českých diváků dokázal poslat Michala Reissingera do počítání a Davida Vinše ukončil v 1. kole na KO. Dále se samozřejmě fanoušci mohou těšit na bratry Wilnisovi, kteří se utkají s Georgijem Fibichem a Vladimírem Idranyim. Divácky atraktivním zápasem bude určitě i duel Michal Reissinger - Melvin Mané, oba se na turnaji již představili, teď se utkají spolu," vyjmenovává taháky akce Soukalová.

Jason Wilnis je desítkou ve střední váze organizace Glory, jeho bratr je sedmičkou v těžké váze a zná českou legendu Tomáše Hrona. „Samozřejmě si na něj pamatuji, je to velmi dobrý zápasník a nyní i můj velmi dobrý přítel, v současnosti trénujeme společně," připomíná čtyřiatřicetiletý nizozemský zápasník tréninky v tělocvičně The Colosseum Gym.

Jeho bratr Jason před třemi lety porazil v Glory současnou hvězdu UFC, tím je neporažený Israel Adesanya. Zápasník z Nového Zélandu prohrál v Los Angeles na body. V  pátek se devětadvacetiletý Wilnis představí v Praze.

"Mně nezáleží na tom, kde zápasím, ring je vždy ring, to je pro mě rozhodující. Ale Česko mám opravdu rád. Kickbox je v Holandsku velmi populární, je asi druhý nejpopulárnější po fotbale, je to opravdu velmi sledovaný sport," říká bojovník, který se kdysi věnoval fotbalu, ale přešel mezi provazy.

Kvůli vládním nařízením se do Žlutých lázní vejde asi jen tisíc fanoušků. „Nová vládní nařízení platí až od 1. září, nebo měla by platit. Nicméně Yangames se tedy týká pouze omezená kapacita a dodržování hygienických pravidel," připomněla Soukalová, která potvrdla, že organizátoři také jednali o MMA zápase Lucie Pudilové.

„Podnět přišel ze strany Lucie. Lucka ale potřebuje delší přípravu a kvalitní soupeřku, aby si spravila chuť. Navíc má podepsaný zápas na galavečeru v Dobříši," dodala.

Reklama

Související témata: