Hlavní obsah

Česká těžká váha vybrala ruskou frontu. Navíc lepší finance než v UFC

Praha

Vybíral a vybral. Zvolil těžké soupeře, pravidelné zápasy i lukrativnější odměnu. To jsou hlavní důvody, proč zápasník MMA Michal Martínek podepsal kontrakt s ruskou organizací ACA. Zde si má střihnout čtyři bitvy, ty má ve smlouvě.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek má vybráno, bude boj v ruské organizaci ACA.

Článek

„Rozhodl jsem se pro organizaci ACA, protože tam jsou pravidelné zápasy a je to dle mého názoru v Evropě největší prestiž z hlediska kvality zápasníků v mé váhové kategorii," je přesvědčený Martínek, těžká váha, která získala a obhájila titul pod organizací OKTAGON MMA.

Třicetiletý český zápasník má za sebou v profesionální kariéře devět zápasů, osm jich vyhrál, narazil jen na Dana White's Contender Series, kde prohrál a jeho přemožitel Brazilec Rodrigo Ferreira si zajistil kontrakt v UFC. Naposledy zápasil Martínek v listopadu 2019 v O2 areně, kdy vyhrál v prvním kole, porazil Viktora Peštu, kterému zlomil sanici.

Český rybník teď mění za východní frontu. „Samozřejmě svoji roli hrály také finanční podmínky, které jsou lepší, než jsme očekávali. Jde o dvojnásobek toho, co mi nabízelo UFC," přiblížil výši smlouvy český zápasník. David Dvořák měl získat za svůj první duel v UFC základní plat 12 tisíc dolarů. Pokud tomu tak je, Martínek je na částce okolo 25 tisíc dolarů.

Zmrtvýchvstání Michala Martínka. V titulovém zápase v těžké váze zlomil čelist Viktoru PeštoviVideo: Sport.cz

„Michal chce být aktivní, chce mít hodně zápasů, chce sbírat zkušenosti a chce potkávat kvalitní zápasníky. Sportovní stránka pro něj byla důležitým faktorem. O Michala stála také polská organizace KSW, ale tady se často stane, že máte jeden zápas za rok, to pro Michala v současné fázi kariéry není zajímavé, on chce bojovat," řekl k jeho kontraktu trenér a manažer André Reinders.

V březnu Martínek oznámil, že podepsal smlouvu s organizací PFL, kde měl bojovat o milion dolarů, ale kvůli koronaviru se za pár týdnů dozvěděl, že zámořská organizace celou sezonu ruší. Tyhle starosti může hodit za hlavu, teď řeší první duel v ACA. „Snažíme se, aby byl zápas co nejdříve, chceme ještě tento rok. Řešíme listopad, prosinec, leden. Uvidíme," dodal Martínek.

Reklama

Související témata: