Hlavní obsah

Dvojnásobná olympijská vítězka míří do taneční show! Přes neobvyklou podmínku

Dvojnásobná olympijská vítězka v boxu Nicola Adamsová bude v Británii jednou z protagonistek nové řady show Strictly Come Dancing, kterou dobře znají i televizní diváci v tuzemsku pod názvem StarDance...když hvězdy tančí. Než však populární sportovní star na nabídku BBC kývla, svoji účast podmínila: „Budu tančit, ale jedině s ženou.“

Foto: Profimedia.cz

Nicola Adamsová (vpravo) zasahuje v profesionálním ringu v Leedsu soupeřku Maryan Salazarovou z Mexika.

Článek

Sedmatřicetiletá Adamsová, držitelka zlatých medailí z OH 2012 v Londýně a 2016 v Riu v hmotnostní kategorii do 51 kg, se netají svojí lesbickou orientací. Její partnerkou je bloggerka Ella Baigová. „V dnešní době je normální, že žena tancuje s jinou ženou. Účast v soutěži přijmu, ale jedině za této podmínky," nechala se slyšet. A vedení BBC na její požadavek kývlo, takže diváci uvidí premiérové vystoupení "ženského páru" v historii soutěže.

Adamsová, která má ve své sbírce i evropské a světové zlato a prosadila i v profesionálním ringu, v němž loni v červenci získala světový titul WBO v muší váze, je v Británii nesmírně populární. TV společnost při představování účastníků nové řady Strictly Come Dancing připomněla mezi jiným i její krušné dětství. Násilný otec často bil ji i její matku a Adamsová v jednom z interview přiznala, že dokonce uvažovala o jeho zabití.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Together is my favourite place to be....

Příspěvek sdílený Nicola Adams (@nicolaadamsobe),Srp 15, 2020 v 7:25 PDT

Rodačka z Leedsu ukončila úspěšnou kariéru loni po upozornění lékařů, že jí hrozí nevratné poškození oka a trvalá ztráta zraku. „Dvě zlaté olympijské medaile a mistrovský pás WBO znamenaly splnění snu. Ale vybralo si to daň na mém těle," okomentovala svůj odchod do sportovního důchodu Adamsová.

V pořadí už 18. řada Strictly Come Dancing odstartuje v Británii příští víkend, v sobotu 24. října. Složení jednotlivých párů bude odtajněno zítra. Partnerkou Adamsové v soutěži má být podle spekulací britských médií profesionální tanečnice Katya Jonesová, která soutěž v roce 2017 s Joem McFaddenem vyhrála.

Reklama