Hlavní obsah

Muradov odetěl za třetí bitvou v UFC. Největší motivací je dcera, pro ni chci vyhrát!

Praha

Směr USA. Ale žádná dovolená. Machmud Muradov v úterý po obědě odletěl za velkou louži, kde bude 31. října bojovat v Las Vegas na UFC Fight Night 181 s Američanem Kevinem Hollandem, který letos stihl tři zápasy a všechny vyhrál. Muradov má v UFC bilanci 2:0. „Tohle je poprvé v kariéře, co jsem měl pauzu deset měsíců,“ řekl před odletem bojovník, který v prosinci minulého roku knockoutoval Trevora Smithe.

Machmud Muradov letí ke svému třetímu zápasu v UFC. Chce vyhrát pro dceruVideo: Sport.cz

 
Článek

Je po pauze o to větší vaše natěšení na zápas?

Těším se nejvíc. Jsem připravený, měl jsem dost času na přípravu, ne jako na minulé dva zápasy v UFC. Ale největší mojí motivací je dcera, pro ni chci vyhrát. Chci pro ni pořád vyhrávat, protože jí chci dát to, co jsem neměl já, když jsem byl malej. Chci ji dát ten nejlepší život. Co bude chtít, to jí dám, proto musím vyhrávat.

A co změna soupeře, která přišla před pár dny?

Komplikace tam trochu je, protože Jotko byl levák, na něj jsme se připravovali celou dobu. Když mi změnili soupeře, řekl jsem, bereme, je mi to jedno. Jen jsem koukl, že je v UFC taky vysoko. Jsem v UFC, chci zápasit s nejlepšími, takže si nemůžu vybírat soupeře.

V čem bude Američan jiný proti Polákovi?

Nevím. Každý soupeř je v něčem dobrý a v něčem špatný. Jotko má velké jméno a je z Poláků nejdéle v UFC, to by byl velký skalp, ale nevadí. Holland je dobrej, uvidíme, jaký bude v kleci. Dělá, co ho napadne, při zápase mluví, myslím, že to je jeho chyba a v zápase to pozná.

Co korona, zkomplikovala vaši přípravu?

Vůbec, vůbec. Když jsem se připravoval ve třetím a čtvrtém měsíci, všechno se zavřelo, jezdil jsem do Polska, takže v pořádku, jen jsem nemohl letět domů do Uzbekistánu, bohužel. Rodiče mi chybí.

Kolik jste už absolvoval testů na covid-19?

Pět testů mám za sebou. Kolik mě jich čeká, nevím.

Machmud Muradov
Věk30 let
MMA skóre24:6
Výhry před limitem19
Skóre v UFC2:0
První profi zápasrok 2012
Současná série výher13
Kevin Holland
Věk27 let
MMA skóre19:5
Výhry před limitem15
Skóre v UFC6:2
První profi zápasrok 2015
Současná série výher3

Letíte do USA o pár dní dříve, je to z důvodu aklimatizace?

Máme tam barák, hezké ubytování. Budeme se připravovat s týmem, hlavně se musím aklimatizovat. Chtěl jsem letět dřív, byla možnost, uvidíme se i s Floydem.

Radí vám neporažený boxer Mayweather?

Je to setkání s kamarádem, radí mi, když jsem v zápase, volal klukům a říkal jim, ať dělám tohle a tohle. Jinak to je kamarádství. Říká mi, ať nepospíchám, že všechno má svůj čas. Dostal jsem hodně rad, ale nebudu je říkat.

Kam vás může posunout další výhra v žebříčku UFC?

Myslím, že se určitě vejdu do TOP15. Manažer UFC mi říkal, že když porazím Jotka, že budu v TOP15.

Odlétáte, máte dobrou náladu, vyvedlo vás něco v přípravě z rovnováhy?

Nic. Jsem šťastný člověk, jsem zdravý, mám krásnou rodinu, kamarády, fanoušky a skvělý tým, který mě vždycky podporuje.

Letíte na svůj třetí zápas v UFC, cítíte rozdíl proti prvnímu?

Ano, jsem připravený. Minule jsem se připravoval nějaký týden a teď jsem měl deset měsíců. Na další zápas nekoukám, co bude dál, to se uvídí.

Reklama

Související témata: