Hlavní obsah

Výjimečný večer. Plíce léčil běháním ve sněhu, poté zboural soupeře v kleci

Las Vegas/Praha

Co je poprvé, vždy je výjimečné. Tady šlo o double premiéru. Poprvé pod organizací UFC zápasil Saša Palatnikov, navíc reprezentoval Hongkong, který v UFC předtím neměl žádného zástupce. K tomu jeho víkendový souboj s Louisem Cosceem byl vybrán jako nejlepší z celého večera v Las Vegas na akci UFC 255, což znamenalo bonus 50 tisíc dolarů.

Foto: UFC

Saša Palatnikov (vpravo) zvládl premiéru v UFC.

Článek

Palatnikov porazil muže, který má přezdívku Monster a poprvé ve své kariéře prohrál, navíc také při premiéře v UFC. Když se podíváte na ukončení ve třetím kole, tak se budete asi divit. Ranám se v podstatě nebránil, už nemohl.

Jedenatřicetiletý Palatnikov neměl ideální přípravu na debut v UFC, ještě na konci října bojoval s nemocí covid-19, dva týdny byl v karanténě, nemohl trénovat, přesto kývl na zápas v Las Vegas. Vsadil na svůj trénink, své sebevědomí.

„Den poté, co jsem se dostal z karantény, zavolali mi z UFC, takže trochu náhoda, ale řekl jsem si, že když dostanu tuhle příležitost, musím ji využít," prozradil bojovník po zápase médiím.

Přitom měl za sebou dva týdny v karanéně, které neproběhly jako lehčí nachlazení. „Tři dny mě hodně bolela hlava, byl jsem opravdu unavený, pak jsem ztratil chuť i čich, což bylo opravdu divné. Lorenzo Pavlica mě vzal na horu Potosi, která má 2600 metrů a nechal mě běhat ve sněhu, abych si vyčistil plíce," prozradil Palatnikov netradiční léčbu.

Přes všechno dokázal o víkendu v UFC vyhrát. Rozhodčí zastavil zápas v polovině třetího kola, když už se Cosce nevzmohl na odpor, jen ležel a nechal si nakládat. Přitom sám byl v prvním kole blízko k výhře, ale Palatnikov vydržel a odměnou mu byla výhra.

„Cítím se úžasně, teď je těžké popsat emoce, je to všechno trochu smíšené, ale prostě jsem rád, že jsem tady, jsem super šťastný. Doufám, že si zápas užili všichni fanoušci z celého světa. Myslím, že jsem jedním z nejtechničtějších bojovníků v UFC, zejména v mé divizi (welterová váha). Bojoval jsem s nemocí, vím, že když budu mít kompletní přípravu, můžu jít s těmi nejlepšími. Celý svůj život jsem zápasníkem MMA a není lepší místo než to ukázat v UFC," loučil se s Las Vegas muž z Hongkongu.

Reklama

Související témata: