Hlavní obsah

Hora vkročila do ringu. Dojde na nejtěžší boxerský zápas v historii?

Dubaj/Praha

Jeden z nejsilnějších mužů světa vstoupil do ringu a připsal si svůj premiérový boxerský zápas. Hafthor Björnsson má za sebou exhibici, soupeřem mu byl Steven Ward. K zápasu došlo v Dubaji. Jelikož se jednalo o exhibiční duel, žádný z boxerů nebyl prohlášen za vítěze ani poraženého.

Foto: repro video

Hora vkročila do ringu. Hafthor Björnsson si připsal svůj první boxerský zápas. Má za sebou exhibici proti Stevenovi Wardovi.

Článek

"Jaký to byl zážitek? Obrovský. Díky Stevenovi Wardovi, že se mnou do toho šel. Skvělý chlap a absolutní bojovník v ringu. Pochybuji, že by se našlo hodně lidí, kteří by šli s někým, kdo je takto veliký," podělil se o své pocity 206 centimetrů vysoký strongman a herec na svém instagramu.

Rozdíl mezi oběma byl více než 60 kilogramů. Soupeř je ale profesionálním boxerem, který má skóre 13:1 a patří mu 92. místo na světě v křížové váze. „Poprvé jsem ho potkal, když otevřel dveře do výtahu, sklonil se a vešel bokem, protože je tak široký," vzpomínal s úsměvem Ward pro BBC. „Naskytla se mi příležitost, trochu šílená, ale proč ne," řekl také k zápasu.

Tato premiéra byla jen ukázkou před 18. září, kdy půjde Björnsson do dalšího zápasu. A patrně více vyhecovaného. Thor a proti němu další legenda z řad světových siláků. Boxerské rukavice navlékne Eddie „The Beast" Hall. Střet těchto dvou je považován za nejtěžší boxerský zápas v historii.

Oba do boxerského duelu hubnou, ale v době silových výkonů vážili až 196 a 206 kilo! „Mám k tomuto sportu obrovský respekt, tohle byl jen začátek. V září budu v nejlepší kondici svého života a knockoutuji Eddieho Halla," nechal se slyšet Björnsson.

Zápas dvou gigantů byl ohlášen na jaře minulého roku. Pokud tento duel opravdu dopadne, stane se jedním z nejsledovanějších boxerských střetů, protože tohle se často nevidí. „Box je pro mě úplně nová hra a vyžaduje pro strongmana jiný druh kondice a vytrvalosti," poznává Hall dřinu na vlastní kůži.

Hall byl v roce 2017 nejsilnějším mužem na světě a jako první zvedl 500 kg v mrtvém tahu. Pak ho ale překonal Björnsson, zvedl 501 kilogramů. Za pár měsíců by se měli potkat v ringu.

Reklama