Hlavní obsah

McGregor se vrací po divoké jízdě. O třetí výhru v UFC jde bojovat Muradov

Abú Zabí/Praha

Důchodu nemá stále dost. Třikrát ohlásil odchod ze sportu, opět se vrací. Zápasník MMA Conor McGregor se po roční zápasové pauze představí v Abú Zabí na galavečeru UFC 257. O víkendu ze soboty na neděli podstoupí sedmadvacátý duel v kleci. Čeká ho odveta, na druhé straně bude stát Dustin Poirier. Karta nabídne celkem dvanáct bitev, jako hlavní předzápas je ohlášen Dan Hooker a Michael Chandler, hvězda Bellatoru zažije v UFC premiéru. České fanoušky bude zajímat zápas Machmuda Muradova. Jeho soupeřem bude Andrew Sanchez.

Foto: UFC

Dustin Poirier (vlevo) a Conor McGregor při staredownu před zápasem v Abú Zabí.

Článek

McGregor se vrací po roce, čas před návratem nazval divokou jízdou, ale přežil ji. „Prošel jsem vším. Byla to pro mě divoká jízda. Občas to nebylo snadné, ale nechtěl bych, aby to bylo jinak. Jsem velmi nadšený, že jsem tady. Jsem velmi nadšený, že tu mám fanoušky. V sobotu večer v oktagonu nakreslím krásný obrázek. Jsem opravdu nadšený, že to mohu udělat," citoval Ira server cnn.com.

Poirier s McGregorem prohrál v 2014 za 106 sekund, teď doufá, že vydrží delší dobu. Američan věří, že se z něj během šesti let stal odlišný bojovník „Nyní jsem více připravený po mentální stránce. Když jsem byl mladší, moc jsem neřešil mentální stránku a poslouchal kritiky. Poslouchal jsem názory lidí, poslouchal jsem Conora. Byl jsem frustrovaný a uvízl jsem ve všech slovních válkách, které vedly k boji. Dostal se mi pod kůži," připustil Poirier.

Před tímto ostře sledovaným fightem se do klece zavřou Dan Hooker a Michael Chandler. Poslední dva zápasy se odehrají v lehké váze. Čtyřka bojovníků a potencionální soupeři do dalších bitev.

„Je to neuvěřitelný sport, kdy můžete změnit svůj život v jednom boji. Jeden okamžik, jeden kousek magie a můžete mít opravdu šanci změnit svůj život. Mé oči sledují titul," nechal se slyšet Hooker.

On chce poznat slastný pocit výhry, stejný záměr má také soupeř, který do této doby zažil největší chvíle v konkurenčním Bellatoru, kde byl také šampionem. Teď začíná psát novou kapitolu s titulem UFC.

Machmud Muradov málem neodletěl ke svému třetímu zápasu v UFC. Problémy ale vyřešilVideo: Sport.cz

„Musím to zvládnout a předvést dominantní výkon. Pokud tohle zvládnu, věřím, že dopadne zápas s Conorem McGregorem. On je šampion našeho sportu, žijící ikona," nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý Američan.

Pár hodin před posledními dvěma zápasy půjde do boje Muradov, který je se Sanchezem zapsán jako třetí na kartě z dvanácti duelů. „Tohle je krásná šance se ukázat, navíc má Mach soupeře, který je pro něj hratelný, je tam velká šance vyhrát. To je dobrá motivace," věří ve výhru trenér Petr Kníže.

Foto: Petr Kníže

Machmud Muradov splnil váhu před třetím zápasem v UFC.

Podobný pohled má i sám zápasník. „Je hratelný, je to wrestler, těším se na zápas. V postoji jsem mnohem rychlejší, sice má hodně zápasů v UFC (osm), ale jsem určitě lepší," řekl při odletu do Abú Zabí Muradov.

Přímý přenos turnaje UFC 257 bude vysílat O2 TV na stanici Premier Sport, kde můžete zápasy sledovat.

Kdo vyhraje vzájemný zápas na UFC 257?
Conor McGregor
74,5 %
Dustin Poirier
25,5 %
Celkem hlasovalo 4644 čtenářů.

Reklama