Hlavní obsah

Titul v UFC a legenda odejde do důchodu. Teď stojí v cestě Rus

Praha

Stačí pár čísel a víte, že tohle bude souboj dvou, kteří psali a píšou historii MMA. O víkendu se v Las Vegas proti sobě postaví v oktagonu UFC Alistair Overeem a Alexander Volkov. Dohromady mají 66 ukončení soupeřů, první si připsal zápasy v MMA ještě v minulém tisíciletí, druhý jede v tomto profesionálním kolotoči od roku 2009. Celkem mají 106 profesionálních bitev.

Foto: Facebook: alistairovereem

Jak dopadne Alistair Overeem o víkendovém duelu?

Článek

Tato dvojice je hlavním fightem na UFC Fight Night 184. Čtyřicetiletý Nizozemec a o osm let mladší Rus. Pětka proti šestce žebříčku UFC. Souboj zápasníků, kteří mají pod americkou organizací dohromady 27 zápasů.

Overeem má v UFC bilanci 12:7, Volkov 6:2. „Alistair Overeem býval jedním z mých oblíbených bojovníků, když jsem byl na začátku své profesionální kariéry. Máme různé styly, ale vždy na mě zapůsobila jeho fyzická síla, schopnost trefit přesné a tvrdé údery, stejně jako jeho práce v klinčích," pochválil Rus soupeře na webu MMA Junkie.

Bitva až na pět kol. Do posledního možného kola se oba dostali za svoji kariéru dvakrát. Naopak v prvním kole poznal konec Nizozemec čtyřiačtyřicetkrát! Rus osmnáctkrát.

„Znám velmi dobře jeho silné a slabé stránky. V poslední době pracoval ekonomičtěji, přesto zůstává stejně nebezpečný. Je nepravděpodobné, že náš zápas bude trvat všech pět kol. Jsem si jistý, že ho dokážu nachytat, když udělá chybu," je přesvědčený Volkov.

Overeem je ve čtyřiceti letech legendou, pokud sečteme jeho profi zápasy v MMA a kickboxu, má na kontě více než 80 startů. Ví, že čas se krátí, pokud získá titul v těžké váze UFC, odejde do důchodu. Otázkou je, získá mistrovský pás, který nyní drží Stipe Miocic?

Nizozemec bude mít v květnu jedenačtyřicet let. Nyní drží dvě výhry v řadě. "Myslím, že mé zápasy jsou dobré, vzrušující. Tohoto se musím držet a bude tu další šance na titul, která bude poslední, protože čas se krátí, což je v pořádku. Měl jsem skvělou kariéru, mám skvělou kariéru." uvědomuje si Overeem čas.

Dočká se titulového boje? „Bude tu jeden finální běh, pak všem řeknu, že děkuji za sledování a uvidíme se v příštím životě. Okamžitě bych odešel do důchodu (po získání titulu)," takový je vysněný plán. Jaká bude realita? Více napoví 6. únor a Las Vegas. Teď stojí v cestě Rus, který má také své sny.

Reklama

Související témata: